Лидерите на двете най-големи партии в Северна Македония Зоран Заев

...
Лидерите на двете най-големи партии в Северна Македония Зоран Заев
Коментари Харесай

Северна Македония: Заев и Мицкоски в самоизолация след контакт с инфектиран

Лидерите на двете най-големи партии в Северна Македония Зоран Заев и Християн Мицкоски от през днешния ден са в наложителна изолираност по домовете си, заяви здравният министър на страната Венко Филипче, заяви организация МИА.

Причината е, че предходната седмица са имали контакт с ефирен публицист, който се е оказал положителен за Covid-19.

Резултатът на водача на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски, който е, който нощес е получен, е негативен. Той обаче ще остане самоизолация в продължение на 14 от контакта със инфектирания, разгласи министър Филипче на изключителна конференция през днешния ден.

С оглед на това, че водачът на СДСМ Зоран Заев е отпътувал нощес за Струмица, резултатите от теста му ще станат ясни по-късно през днешния ден.

Журналистът е устойчиво здравословно положение в болница „ 8 септември " в Скопие, сподели Филипче.

Заев удостовери в профила си във Facebook, че е в самоизолация в дома си в Струмица, че няма признаци и се усеща добре.

По време на идните великденски празници в страната ще важи цялостна възбрана за придвижване на жителите, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Смятам, че по време на религиозните празници е доста мъчно да се управлява обстановката, в случай че е позволено придвижването. Затова по празниците ще бъдат прилагани същите ограничения, които важат и за уикендите ", сподели Филипче на вчерашната конференция в Скопие.

По данни от четвъртък потвърдените случаи на болест с ковид в югозападната ни съседка са 663, а умрелите от инфекцията - 30.

Македонският здравен министър Венко Филипче на конференция в Скопие.
Македонският здравен министър Венко Филипче на конференция в Скопие.

В цялата страна важи цялостна възбрана за придвижване от 16 часа в петък до 5 часа в понеделник.

По-рано и министър председателят Оливер Спасовски сподели, че тази година вярващите ще отбележат Великден по домовете си, а същото ще важи и за Рамазан.

„ Това няма да ни направи по-малко вярващи, а ще помогне да подсилим духа си, тъй като осъзнаваме, че по този начин спасяваме живот ", сподели Спасовски.

От друга страна, главата на Ислямската религиозна общественост Сулейман Реджепи насочи опасност към вицепремиера Буяр Османи и управляващите, че ще отдръпна апела си за отбрана от пандемията, в случай че Ислямската общественост не получи помощ от държавното управление.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР