Лидерите на държавите-членки на Европейския съюз постигнаха предварителна договорка преди

...
Лидерите на държавите-членки на Европейския съюз постигнаха предварителна договорка преди
Коментари Харесай

Станишев ще бъде половин мандат шеф на ЕП

Лидерите на държавите-членки на Европейския съюз реализираха предварителна сделка доскоро за това кой би трябвало да заема най-високите позиции в Съюза през идващите пет години, съобщи Ройтерс, като се базира на дипломатически източници.

Ето имената, контрактувани от 28-те водачи в Брюксел след тридневни изтощителни договаряния. Сделката към момента е условна, защото Европейският парламент към момента би трябвало да утвърди новия ръководител на Европейската комисия. Без такова утвърждение целият пакет може да се разпадне.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ​​ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА - Кристин Лагард

Френски десен политик, понастоящем тя оглавява Международния валутен фонд. Очаква се да застане отпред на Европейската централна банка (ЕЦБ), която направлява стопанските системи на 19-те държави-членки на еврозоната.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ – Урсула фон дер Лайен

Германският министър на защитата е от Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел. Фон дер Лайен ще поеме управлението на Европейската комисия, която предлага закони за блока на всичко - от миграция до климат, договаря търговски покупко-продажби с трети страни и предлага ограничения за бюджетите на държавите-членки.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ​​ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪВЕТ - Шарл Мишел

Либералният длъжностен белгийски министър председател ще стане идващият ръководител на срещите на високо ниво на водачите на Европейски Съюз и ще бъде претрупан със задачата да построява взаимни отстъпки сред постоянно противоречащите се и сблъскващи ползите си държави-членки.

ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ - Манфред Вебер и Сергей Станишев

Германският съдружник на Меркел Манфред Вебер и някогашният социалистически министър председател на България Сергей Станишев ще споделят управлението на новия Европарламент – всеки за период от две години и половина.

„ ВЪНШЕН МИНИСТЪР “ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ - Хосеп Борел

Испанският външен министър-социалист ще стане най-висшият посланик на блока в Брюксел, като размени напускащата италианка Федерика Могерини. В тази си роля Борел също би бил и заместник-председател на новата Комисия.

Датският либерал Маргрете Вестагер, холандският социалист Франс Тимерманс и словашкият социалист Марос Сефчович също имат шансове да станат зам.председатели на Еврокомисията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР