Лидерите на четирите най-големи политически групи в Европейския парламент изпратиха

...
Лидерите на четирите най-големи политически групи в Европейския парламент изпратиха
Коментари Харесай

Няма да има евросредства за правителствата, които не спазват върховенството на закона

Лидерите на четирите най-големи политически групи в Европейския парламент изпратиха през днешния ден писмо до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е и до немския канцлер, която сега ръководи Съвета на Европейския съюз, в което предизвестяват, че Европейският парламент няма да поддържа многогодишния бюджет на Европейски Съюз, в случай че в него няма ефикасен и мощен механизъм за обвързването на евросредствата със спазването на правилата на правовата страната.

В писмото си водачите на групите на Европейската национална партия, Алианса на социалистите и демократите, Обнови Европа и Зелените показват страдание, че на последната среща на върха през юли европейските водачи са отстъпили от желанието на Комисията и Парламента да обвържат приемането на евросредства със спазването на правилата на правовата страна.

В писмото си Манфред Вебер  Манфред Вебер Манфред Вебер – немски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 година в баварското населено място, Ираче Гарсия, Дачиан Чолош, Ска Келер и Филип Ламбертс предизвестяват, че Европейският парламент има последната дума при утвърждението на Многогодишната финансова рамка. “Дошло е времето да засилим борбата против ерозията на демокрацията, за правовата страна и главните човешки права”, пишат евродепутатите.

Според тях изборната победа, на която и да е политическа мощ в държавите-членки не й дава право да работи против правилата на правовата страна и против европейските полезности.

Европарламентаристите считат, че най-ефективният механизъм за справяне с проблеми, свързани с върховенството на закона, е обвързването евросредствата с резултатите от мониторинга, който Европейската комисия ще прави на всяка една страна членка всяка година.

Очаква се през септември Европейската комисия да показа първия отчет по новия механизъм за върховенството на закона във всички държави-членки на Европейски Съюз. Той ще размени в този момент съществувания мониторинг единствено върху България и Румъния.

Брюксел ще следи освен правосъдната система и битката с корупцията, само че и свободата на медиите и плурализма и междуинституционалните връзки, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР