Лидерът в класирането за СК по слалом Марко Шварц спечели

...
Лидерът в класирането за СК по слалом Марко Шварц спечели
Коментари Харесай

Марко Иварц спечели златото на Световното по ски

Лидерът в класирането за Семеен кодекс по слалом Марко Шварц завоюва алпийската композиция и донесе трета поредна титла за Австрия при мъжете на Световното състезание по ски-алпийски дисциплини в италианския курорт Кортина д`Ампецо. Той финишира за 2:05.86 минути. Той беше пети след първия манш в супергигантския слалом с 1:20.35 минута, само че с най-хубаво време в слалома за 45.51 секунди си обезпечи златото.

Шварц, който е настоящ международен отличник в слалома, взе нов орден в дисциплината след бронза преди две години в Оре.

" Световното състезание върви доста добре за нас. Страхотно е. Изключително съм благополучен. Бях много сюрпризиран от положителния ми резултат в супергигантския слалом. След това чаках, че ще ми бъде елементарно в слалома, само че трасето беше много мъчно и заледено и трябваше да се потрудя крепко ", разяснява Шварц.

Защитаващият купата си Алекси Пентюро (Франция) този път приключи втори единствено на 4 стотни от секундата.

Пентюро остана със сребро и на Олимпиадата в Пьончан 2018, когато беше изпреварен от различен французин Марсел Хиршер, който към този момент приключи кариерата си.

" Съжалявам малко, че изпуснах първото място, откакто се показах толкоз добре в супергигантския слалом, само че това е. Четири стотни ме разделиха от златния орден. Все отново считам, че направих положително съревнование, изключително в първия манш. Марко Шварц се показа ужасно ", сподели Пентюро, който е водач за Световната купа през този сезон.

Швейцарецът Лоик Меяр приключи трети и взе бронза с закъснение от 1.12 секунда зад водача, откакто позволи неточност в междинната част на слаломното трасе, която го лиши от очаквания да се бори за успеха.

Изненадващият водач след супергигантския слалом Джеймс Крофърд (Канада) направи и добър втори манш и приключи четвърти на 1.33 секунда, като записа най-хубавото класиране в кариерата си в огромно съревнование.

Най-доброто класиране на 23-годишния Крофърд за Световната купа е шесто място в супергигантския слалом в Кицбюел в края на предишния месец.

24-годишният Зимон Йохер, който е дебютант на Световно състезание, се подреди пети на 2.46 секунди.

Винсент Крихмайер от Австрия, който завоюва купите в супергигантския слалом и в спускането през предходната седмица, беше трети след първия манш, само че в слалома не съумя да се оправи с трасето и отпадна. 

Световният първенец от 2017 година Лука Ерни (Швейцария) беше седми след супергигантския слалом и с отлични шансове да нападна място на подиума, само че в слалома пропусна врата и отпадна.

При дамите първо злато от шампионата взе Микаела Шифрин. Американката завоюва алпийската композиция. Среброто остана за Петра Влъхова от Чехия, а бронза отиде при Мишел Гизин от Швейцария. За Шифрин това е шесто злато от международно и първо в тази дисциплинираност. Американката има обще 9 медала от международни. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР