Лидерът на северноирландската политическа партия, която поддържа правителството на премиера

...
Лидерът на северноирландската политическа партия, която поддържа правителството на премиера
Коментари Харесай

Северноирландците скочиха: Барние не е честен посредник

Лидерът на северноирландската политическа партия, която поддържа държавното управление на премиера Тереза Мей, разгласи, че основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит не е почтен медиатор , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на БиБиСи.

Северна Ирландия ще бъде единствената английска територия, която ще има сухоземна граница с Европейски Съюз след излизането на Англия от съюза през март 2019 година И двете страни декларират, че поемат ангажимент да оставят границата с Ирландия отворена , само че досега не могат да намерят практическо решение на проблема.

Англия счита, че може да подписа съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз до 2021 година Дъблин упорства договорът за Брекзит да включва различно решение за проблема с границата при положение, че бъдещият контракт не проработи.

Председателят на Демократичната юнионистка партия (ДЮП) Арлин Фостър съобщи, че основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние не зачита позицията на юнионистите, които поддържат Северна Ирландия да остане част от Обединеното кралство.

Не мисля, че схваща юнионистката просвета в Северна Ирландия, сподели тя пред английската телевизия. Според нея предлагането на Барние за границата просто няма да проработи.

Мишел Барние се пробва да се показа като някой, който надълбоко го е грижа за Северна Ирландия и в случай че това е казусът, той би трябвало да чуе обстоятелството, че ние сме част от Обединеното кралство и ще останем в него конституционно, политически и стопански, добави Фостър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР