Работна среща за стиковка и изчистване на детайлите по организацията

...
Работна среща за стиковка и изчистване на детайлите по организацията
Коментари Харесай

По график ли върви организацията на изборите „2 в 1“ в област Кюстендил?

Работна среща за стиковка и изчистване на детайлите по организацията на изборния развой в Кюстендилска област организираха в Областна администрация представители на Районната изборна комисия /РИК/ и ангажираните с изборите институции. Регулярната среща бе свикана от регионалния шеф инж. Александър Пандурски , който обърна внимание, че графикът на този стадий се съблюдава и се върви по заложената от ЦИК процедура. Инж. Пандурски уточни, че при добра подготовка и образование на членовете на СИК, изборният ден ще протече обикновено . Той прикани за висока степен на отговорност и внимание при осъществяване на отговорностите от страна на всички институции.

Главният секретар на Областна администрация Гергана Михайлова заключи отговорностите , изпълнени до този миг от страна на администрацията. Тя изясни, че са направени съвещания за състава на РИК и са основани условия за работа на Комисията. Подадена е информация към ЦИК за секциите, в които ще гласоподават незрящи лица 11 секции общо , по една във всяка община, като в Кюстендил и Дупница са по две. Това е за да се изработят описи с Брайлова писменост . Ще има и демонстрационно гласоподаване с машини , като графикът ще бъде редуциран от ръководителя на РИК Венцеслав Механджийски. Бюлетините се получават по ред, както до момента, запечатват се и се охраняват в помещение, несъмнено от регионалния шеф.

Председателят на РИК Венцеслав Механджийски също даде противоположна връзка пред институциите за работата на Комисията до този миг. Той съобщи, че се чакат 4 демо машини и има график за приемането им по общините.

“В по-малките общини ще има ротация, в Кюстендил и Дупница ще стоят непрекъснато ”, изясни ръководителят на РИК. Относно организацията той съобщи, че няма нищо по-различно от предходните до момента избори . Механджийски обърна внимание, че има два типа описи и това може да докара до възможни неточности. Предаването на книжата и бюлетините от секционните изборни комисии по общини отново ще бъде по график.

Директорът на ОДМВР-Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров изясни, че има образуван щаб за вота на 9 юни , за да се обезпечи публичен ред и дейно противопоставяне на закононарушения против политическите права на жителите. Наред с това действа и Междуведомствено звено. Провеждат се регулярни работни срещи с ръководителя на РИК и се прецизира организацията по изборния развой.

Организацията по защита на изборните материали е аналогична , както на предходните избори . До края на идната седмица ще бъдат осъществени инспекции на пространствата за запазване на изборните материали. За изборните материали и машините ще бъде обезпечен акомпанимент от София.

Директорът на РДПБЗН комисар Светослав Георгиев изясни, че е обезпечено 24-часово дежурство и са направени нужните планиращи документи. Извършват се инспекции в СИК-овете. Извършени са инспекции на наличните ел. генератори за зареждане, при вероятно спиране на главното електрозахранването. Предстои осъществяване и на пожаротактическо образование в РИК.

Представителите на деветте общини обявиха, че на този стадий всичко върви обикновено и не срещат проблеми. Осигурени са паравани и урни, оповестени са изборните описи – всичко тече в осъществяване на напътствията. От Кюстендил оповестиха, че са закупени нови 125 урни , а от община Бобов дол обясниха, че чакат формиране на две спомагателни секции.

Университетите упорстват за държавна тактика за развиване на висшето обучение

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР