Транссексуалната плувкиня Лиа Томас се провали в предизвикателството си срещу

...
Транссексуалната плувкиня Лиа Томас се провали в предизвикателството си срещу
Коментари Харесай

Транссексуалната плувкиня Лиа Томас се провали в предизвикателството срещу правилата, които я забраняват да участва в елитни състезания за жени

Транссексуалната плувкиня Лиа Томас се провали в предизвикването си против разпоредбите, които я стопират да се състезава в елитни надпревари за дами, тъй като съдиите взеха решение, че тя няма право да заведе делото.

Спортният арбитражен състав от трима съдии отхвърли настояването на Томас за арбитраж с управителния орган на Световния воден спорт в решение, оповестено в сряда.

Забранен е Световният воден спорт транссексуални дами, които са минали през мъжкия пубертет от надпревари в женски надпревари. Той също по този начин сътвори „ отворена “ категория, за която ще дават отговор на изискванията транссексуални спортисти.

Томас изиска от спортния съд в Швейцария да анулира разпоредбите, утвърдени през 2022 година, които съгласно нея са невалидни, противозаконни и дискриминационни.

Томас назова решението на CAS „ надълбоко разочароващо “ в изказване, предоставено от нейния юридически екип. „ Пълните забрани, които пречат на трансжените да се състезават, са дискриминационни и ни лишават от скъпи спортни допустимо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР