Лидерът на СДС Румен Христов поиска изключване на Движение България

...
Лидерът на СДС Румен Христов поиска изключване на Движение България
Коментари Харесай

Румен Христов иска изключване на ДБГ от ЕНП

Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов изиска изключване на Движение България на жителите (ДБГ), което се причисли към Мая Манолова, от ЕНП, оповестява " Монитор ".

Христов написа, че Съюзът на демократичните сили е получил значима поддръжка от Фондация “Конрад Аденауер”, след извършените у нас парламентарни избори.

" Вчера имах извънредно другарска среща с господин Торстен Гайслер, началник на бюрото на Фондацията в България, по негова покана.

Той даде висока оценка на постигнатите от обединението “ГЕРБ-СДС” резултати и ни поздрави за извоюваните избори и първото ни място.

В същото време изрази своето удивление, че спечелилата коалиция от партии, членове на Европейската национална партия, може да остане в съпротива, макар реализирана победа и означи, че това е доста рядка процедура в европейските страни! ", написа Христов във Facebook.

По думите му и двамата били единомислещи, че процесът на консолидация на дясното в България към този момент дава своите устойчиви резултати и върви в вярната посока, след триумфите от взаимното явяване на Съюз на демократичните сили и ГЕРБ още от Европейските и локалните избори, както и в този момент на тези.

" Коалиция “ГЕРБ-СДС” няма опция, съобщи господин Гайслер и уточни своята убеденост, че, като ослепителен представител на ЕНП, ние ще продължим да отстояваме проевропейския и пронатовски път на страната ни!

В рамките на разбора на извършените парламентарни избори споделих с господин Торстен Гайслер, че, в случай че новото Отечествен фронт от протестърски и прокремълски партии успее да образува държавно управление, ние, от Съюз на демократичните сили и ГЕРБ, ще бъдем национално виновна, мощна, аргументирана и градивна съпротива и няма да позволим отклонение от евроантлантическия път на България ", написа още водачът на Съюз на демократичните сили.

" Пред господин Гайслер сложих и още един доста сериозен проблем - за изключване от ЕНП на партия ДБГ, която, преди време, беше част от дясната коалиция “Реформаторски блок”.

На миналите парламентарни избори обаче партия ДБГ даде своята регистрация и намерено поддържа госпожа Мая Манолова, изтъкнат представител, до неотдавна, на лявата Българска социалистическа партия. Това за нас е недопустимо и настояваме за изключването им от Европейската национална партия! ", написа още Румен Христов.

Той благодарил на господин Торстен Гайслер за огромната поддръжка, която получили от Фондация “Конрад Аденауер.

Христов декларирал готовността да продължи процеса на консолидация на дясното в България и да отстоява полезностите, които завещали бащите на дясна Европа, включително и немският общественик и първи канцлер на Федерална Република Германия Конрад Аденауер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР