Лидерът на републиканците Кевин Маккарти претърпя още едно тежко поражение

...
Лидерът на републиканците Кевин Маккарти претърпя още едно тежко поражение
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ все още не успява да избере председател

Лидерът на републиканците Кевин Маккарти претърпя още едно тежко проваляне в сряда, защото загуби в шестия кръг на гласуването за избор на ръководител на Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес), заяви CNN. 

Това е сериозен удар, който от ден на ден заплашва кандидатурата му и ускорява несигурността и по отношение на това дали ще се появи претендент като опция.

Това продължава към този момент втори ден. 

Камарата гласоподава в сряда вечерта за отсрочване до 5 часа в четвъртък, до момента в който републиканците се борят да намерят път напред.

Мнозинството от Републиканската партия в Камарата на представителите се намира в противоречива задънена улица на фона на опозицията против Маккарти от страна на група консерватори. Битката, която стартира в първия ден от 118-ия конгрес, хвърли новото болшинство на Републиканската партия в Камарата на представителите в безпорядък и подкопа дневния ред на партията.
 Прецедент за последния век - Конгресът не съумя да избере ръководител
Прецедент за последния век - Конгресът не съумя да избере ръководител

Предстоят нови гласувания

Камарата ще продължи да бъде парализирана, до момента в който това опълчване не бъде позволено. 

Но в сряда имаше признаци, че договарянията напредват.

Маккарти сподели преди закриването на Камарата, че към момента няма договорка за преустановяване на безизходицата, само че че има прогрес.

Пречката пред Маккарти е, че той е изправен пред дребна, само че решителна група от твърдолинейни консерватори. Групата употребява лостовете, които има в тънкото като бръснач републиканско болшинство, с цел да издейства отстъпки, като заплашва да лиши водача на републиканците от сериозно значими гласове. Маккарти към този момент отстъпи пред редица техни претенции, в това число улеснение на свалянето на настоящия ръководител, само че не е ясно дали напъните му ще бъдат задоволителни.

Това е казус от век в Камарата. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР