Лидерът на Републиканци за България и бивш вътрешен министър Цветан

...
Лидерът на Републиканци за България и бивш вътрешен министър Цветан
Коментари Харесай

Цветанов посочи жертвата на Борисов

Лидерът на " Републиканци за България " и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов коментира хвърлените бомби в службите.

" Възмутен съм от дебата, който се водеше в Народното събрание. Нивото и наличието на диалога не би трябвало да го има в политическия живот. Видяхме, че от един запис говореха по какъв начин се гласоподават шефове на спецслужби, те не са осведомени с нормативната уредба в България ", съобщи той пред Bulgaria ON AIR.
-->
" Днес чухме в българския парламент за приключване на информация от избрани лица, които са били съветници на министър-председателя. Когато службите дават информация на избраните ръководители на институциите  - очевидно споделят с лица, които нямат право на достъп до такава информация ", разяснява Цветанов.

Според него отговорност би трябвало да се търси от индивида, който е боравил с информацията - министър-председателя. 

В България за две години има единствено едно постоянно държавно управление, напомни той.

" Когато министър-председател беше Кирил Петков - персонално излезе и сподели за 70-те дипломати, които бяха изгонени от страната ни. А в коментара преди два дни за промяната на шефове на служби приказват, че те са в услуга на съветските ползи. Къде е истината? ", попита Цветанов.

" Виждаме посредствеността в политическия живот. Не чух да се приказва за законодателен пакет, за бюджет. Затъваме с всеки минал ден. Важно е да се види в решенията на " Промяната " къде е Демократична България. ДБ има повече политически опит. В момента Борисов се стреми единствено за неговото оцеляване. Готов е да жертва всичко и по тази причина предложи Мария Габриел ", счита Цветанов.

" Президентът е извършил своите конституционни пълномощия, само че не е трябвало да влиза в думите за изопачен мандат и че не би трябвало да се извърши, тъй като това не е негово обвързване. Беше ясно, че той е студен и афектиран от нанесеното като изказ от хората, които е основал. Цялата си акция направиха на гърба на президента. В момента двете обединения са до ъгъла. Ако Асен Василев и Кирил Петков дадат заден - ще олекнат измежду техните гласоподаватели. Няма да има кабинет с втория мандат. Възможности са третият мандат и настоящ длъжностен кабинет с отлагане на конституционната опция за сформиране на кабинет с третия мандат ", на мнение е бившият вътрешен министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР