Лидерът на провъзгласената от сепаратистите в Източна Украйна Донецка народна

...
Лидерът на провъзгласената от сепаратистите в Източна Украйна Донецка народна
Коментари Харесай

Лидерът на Донецк: Ще победим с помощта на голяма Русия

Лидерът на провъзгласената от сепаратистите в Източна Украйна Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин се появи на конференция в Донецк дружно с почитан представител на ръководещата в Русия партия " Единна Русия " , съобщи Ройтерс.
Пушилин сподели, че избира да реши противоречивите въпроси с Киев към демаркирането на " границата " сред Украйна и ДНР по кротичък път, само че в това време си резервира правото да изиска помощ от Русия. " Украйна не е подготвена за спокойно споразумяване на проблемите ", регистрира той. 

Пушилин благодари на Москва, че е признала така наречен Донецка национална република. " Украинската " експанзия " се ускорява ", увери Пушилин и дефинира обстановката като сериозна . Според него украинските държавни сили правят провокации, които са довели до гибелта на хора.

" Ние ще победим " благодарение на " огромна Русия ", изрази убеденост водачът на ДНР. Той акцентира, че военната готовност в " републиката " набира движение.

В ДНР за момента няма съветски войски, увери Пушилин, представен от ТАСС. На конференцията Андрей Турчак, секретар на генералния съвет на прокремълската съветска партия " Единна Русия ", акцентира, че никоя мощ в света не може да промени правните последствия от признаването от Русия на провъзгласените от сепаратистите в Украйна Донецка и Луганска национална република .

" Руски войски може да влязат в Донбас единствено в случай че водачите на двете " републики " изискат това ", посочи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР