Лидерът на ПП Средна европейска класа Константин Бачийски, който на

...
Лидерът на ПП Средна европейска класа Константин Бачийски, който на
Коментари Харесай

Бачийски не приема провала. Атакува в съда общинските избори във всичките 339 СИК в Бургас

Лидерът на Политическа партия Средна европейска класа Константин Бачийски, който на тези избори бе претендент за кмет и водеше листата с претенденти за общински съветници нападна Административния съд и Общинската изборна комисия. Бачийски апелира резултатите от извършените избори за общински съветници в Бургас във всичките 339 секционни комисии и желае да се извърши инспекция на намиращите се в чувалите бюлетини.
Той смята, че има голям брой нарушавания при преброяването и подчертава върху внушителния размер на недействителните бюлетини, съгласно него. Смята, че партията му е получила доверие на гласоподавателите, което е доста по-голямо, в сравнение с е резултатът от трима съветници.
Жалбата на лидера на листата Константин Бачийски е била изпратена с мейл поща през вчерашния ден в 16:56ч., четири минути преди да изтече крайният период за обжалване на решението на ОИК-Бургас от 30 октомври. До административните съдии са адресирани претенции, за които, в случай че се подхващат цялостния размер от дейности, ще е необходим голям човешки и времеви запас, считат в ОИК.
По информация на Флагман.бг, жалбата на Бачийски е била предшествана от други две тъжби с сходен текст – от Бисер Русимов, който в листата на претендентите за общински съветници попада като IT-търговец и от Николай Желев – хотелиер.
Председателят на ОИК-Бургас Фани Семерджиева удостовери информация.
От Политическа партия СЕК задават и въпрос към съда – какво ще се случи, в случай че се откри разлика в фактически регистрираните гласове за тях – по какъв начин тази разлика ще се отрази в общия протокол на ОИК-Бургас.
Случаят е невиждан, до момента в съда е известно да са обжалвали претенденти за кметове, само че не и цяла листа с претенденти за общински съветници, които считат, че техни гласове са регистрирани в интерес на други партии и обединения.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР