Лидерът на популисткото движение в Италия 5 звезди Луиджи Ди

...
Лидерът на популисткото движение в Италия 5 звезди Луиджи Ди
Коментари Харесай

Луиджи Ди Майо отхвърли възможността за съставяне на технократско правителство на Италия

Лидерът на популисткото придвижване в Италия " 5 звезди " Луиджи Ди Майо отхвърли опцията за сформиране на технократско държавно управление. Въпреки това Ди Майо даде рецепта за излизане от политическата рецесия в Италия:
 
" Ако успеем да дадем приоритет на въпросите, които вълнуват италианската общност, бихме могли да излезем от актуалната политическа невъзможност. В противоположен случай не се опасяваме от нови изборите " - съобщи водачът на популисткото придвижване " 5 звезди “, което завоюва най-вече гласове на парламентарните избори при започване на март, само че не съумя да си обезпечи болшинството в Народното събрание.

Повече от два месеца Италия не може да сформира нов кабинет след парламентарните избори при започване на март. Президентът Серджио Матарела не изключва вероятността от предварителен избор:
 
" За първи път в историята на Република Италия има възможност да проведем нови избори, преди да се конституира Народното събрание " - съобщи италианският президент Серджио Матарела.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР