Лидерът на партия Брекзит Найджъл Фарадж призна, че поддръжниците на

...
Лидерът на партия Брекзит Найджъл Фарадж призна, че поддръжниците на
Коментари Харесай

Фараж призна: Налагат се отстъпки за Брекзит

Лидерът на партия " Брекзит " Найджъл Фарадж призна, че поддръжниците на " развода " с Европейски Съюз английски политици би трябвало да са подготвени да създадат отстъпки преди решаващите договаряния, съобщи " Индипендънт ".

Премиерът Борис Джонсън към момента би трябвало да е подготвен да се отдалечи от договарянията, в случай че не успее да обезпечи удобни условия за търговия от Брюксел до крайния временен интервал от декември 2020 година.

" Мисля, че за първи път евентуално имаме превес в тези договаряния ", сподели Фараж.

Попитан за вероятността Брекзит без договорка да се случи в края на процеса, партийният водач отговори: " Все още бих смятал, че е 25 на 100 - не е повече от това. "

" Мисля, че някаква договорка ще бъде реализирана и знам, че няма да получа всичко, което желая. Това просто не е допустимо, ще има всевъзможни взаимни отстъпки с риболова, сигурен съм. Но тръгваме ли на вярното място? Да. ", смята Фараж, чиято партия няма нито един народен представител в новия английски парламент, стана ясно след извършените избори през декември.

Коментарите му идват единствено дни откакто новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лийен съобщи, че може да се наложи удължение на интервала на договаряния за бъдещите връзки.

Преходният интервал е от 11 месеца и не става дума единствено за подписване на комерсиално съглашение след Брекзит, а и за доста други тематики, акцентира Фон дер Лайен в изявление за френското издание " Лез Еко ".

" Струва ми се, че и двете страни би трябвало съществено да се запитат допустимо ли е всички тези договаряния да се състоят в толкоз къс период. Мисля, че в случай че стане належащо, би трябвало да се договорим за удължение на преходния интервал ", акцентира тя.

Излизането на Англия от Европейски Съюз е планувано за 31 януари, а преходният интервал е очакван до края на 2020 година.
Урсула фон дер Лайен е напомнила, че с цел да има достъп до единния европейски пазар, Лондон ще би трябвало да дава отговор на разпоредбите на Европейския съюз и да подсигурява съпоставими условия в производството на артикули и услуги. В противоположен случай ще би трябвало да се контракти въвеждане на мита и ограничаващи ограничения, предизвести тя. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР