Лидерът на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров се

...
Лидерът на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров се
Коментари Харесай

Сидеров поиска извинение от Валери Симеонов за нападките срещу руския патриарх

Лидерът на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров се разграничи и изиска опрощение от колегата си в обединението Валери Симеонов поради " неприемливи нападки " против съветския патриарх Кирил.

В утринния блок на Българска национална телевизия през днешния ден вицепремиерът и съпредседателят на " Обединени патриоти " Валери Симеонов (НФСБ) назова патриарх Кирил второразрядно ченге от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и цигарен митрополит на Русия. Повод за думите му стана публикуваното от Руската православна черква видео от срещата на патриарх Кирил с президента Румен Радев. Пред Радев главата на съветската православна черква споделя, че има двойнствено усещане от честванията на 140-ата годишнина от Освобождението и акцентира: " България е била освободена от Русия. Нито Полша, нито Литва, нито други страни ".

Сега, в известие от името на групата на " патриотите " в Народното събрание Сидеров показва, че те се разграничават от " грубите и неприемливи нападки на вицепремиера Валери Симеонов, направени по Българска национална телевизия, против главата на най-голямата православна черква в света ".

" Настояваме вицепремиерът Валери Симеонов, който е квота на коалиция " Обединени патриоти " в българското държавно управление да сервира опрощение на съветския патриарх за нанесените обиди, се споделя в известието.

Минути след разпространението на известието четиримата депутати от квотата на НФСБ в " Обединени патриоти " обявиха пред публицисти в Народното събрание, че застават зад партийния си водач Валери Симеонов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР