Лидерът на основната опозиционна партия в Турция заяви, че властите

...
Лидерът на основната опозиционна партия в Турция заяви, че властите
Коментари Харесай

Опозиционер протестира срещу скъпия ток, Ердоган му дръпна шалтера

Лидерът на главната опозиционна партия в Турция съобщи, че управляващите са прекъснали електрозахранването в дома му, откакто той е протестирал против високите цени на силата, оповестява Евронюз.

По-рано тази година Кемал Кълъчдароглу се зарече да не заплаща сметките си за електричество, до момента в който турското държавно управление не отдръпна нарастването на цените за семействата, добавя БГНЕС.

Във видеоклип, оповестен в Twitter в четвъртък, той оповестява, че електричеството му е било " прекратено ". Жилищните и стопанските консуматори бяха наранени от скъпи сметки за комунални услуги, откакто турските управляващи внезапно покачиха цените за електрическа енергия на 1 януари. Повишаването на цените провокира митинги, а доста дребни предприятия изложиха сметките си на витрините на магазините, с цел да покажат какъв брой близо са до затваряне. За да обезпечи известно облекчение, държавното управление вкара набор от ограничения, в това число поправяне на равнището, при което по-високите цени стартират да се ползват за семействата и някои предприятия, употребяващи повече електрическа енергия.

Но Кълъчдароглу - водач на Републиканската национална партия (РНП) - съобщи, че не е плащал сметките си от февруари, с цел да покаже взаимност с към 3,5 милиона турски семейства, на които предходната година е било спряно електрозахранването заради неплащане. 73-годишният политик също по този начин съобщи, че цените на силата са нарастнали с повече от 400% през последните три години.

" Енергията е главно човешко право. Тя е като хляба, тя е като водата, тя е като въздуха. Електричеството е мое право ", сподели той. " Исках да бъда гласът на тези, които не могат да заплащат ". През март годишната инфлация в Турция се повиши до най-високото си равнище от две десетилетия - 61%, само че съгласно специалистите същинската инфлация може да е още по-висока.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР