Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо призова привържениците си

...
Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо призова привържениците си
Коментари Харесай

Опозицията във Венецуела отново излиза на протест срещу Мадуро

Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо прикани последователите си да излязат на улицата на общонационален митинг през днешния ден, с цел да засилят натиска над президента Николас Мадуро да подаде оставка, съобщи Ройтерс. " Ще се забележим с теб на улиците на следващия ден, Венецуела! Ние се оправяме добре, доста добре ", съобщи той във видеопослание в Туитър през вчерашния ден.
Вашингтон призна Гуайдо като законен президент и съперниците на Мадуро се надяват да насърчат сходни стъпки на европейските страни. Някои членки на Евросъюза се чака да признаят публично Гуайдо идната седмица, до момента в който други евентуално ще заемат по-предпазлива позиция на поддръжка. Той отклони оферти президентите на Мексико и Уругвай да договарят с Мадуро. В писмо до тях той ги прикани да поддържат битката на опозицията и посочи, че неутралната им позиция ги подрежда на страната на Мадуро, оповестява БТВ.
Досегашният президент също е свикал протест на свои последователи през днешния ден в чест на 20-годишнината от Боливарската гражданска война и първото встъпване в служба като президент на починалия социалистически водач Уго Чавес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР