Лидерът на НФСБ и депутат от управляващата коалиция Валери Симеонов

...
Лидерът на НФСБ и депутат от управляващата коалиция Валери Симеонов
Коментари Харесай

Валери Симеонов: ГЕРБ оставя впечатлението, че България не е парламентарна демокрация, а парламентарна монархия

Лидерът на НФСБ и народен представител от ръководещата коалиция Валери Симеонов съобщи пред публицисти в Народното събрание, че поради анулацията на някои от измененията в Изборния кодекс по самодейност на премиера Борисов, " човек остава с усещането, че България не е парламентарна народна власт, а парламентарна монархия ".

Той добави, че от НФСБ не се тормозят от висок праг за преференциите и се разгласи още веднъж срещу намаляването му или оставянето му в размера, в който е в този момент.

" По този метод ние даваме опция в Народното събрание и в институциите на България да влизат несигурно количество байганьовци - хора с заболели упоритости и със средства, с които си купуват местата в общинските препоръки на България ", добави Симеонов.

Симеонов още разяснява изявеното от НФСБ предпочитание през вчерашния ден той да води листата на " Обединени патриоти " за европейските избори. Според него взаимоотношенията в патриотичната коалиция водят до напълно естествената реакция НФСБ да подхваща нужните дейности за подготовка за независимо явяване, защото счита, че и останалите партии в нея вършат сходни проекти.

Симеонов още разяснява, че договарянията му с водача на Вътрешна македонска революционна организация и съдружен сътрудник Красимир Каракачанов не са довели до нищо, само че въпреки всичко от партията са " отворени за диалози още известно време ". Все още няма дефинитивно решение, защото то би трябвало да бъде взето от политическия съвет на партията, добави той. 

На въпроса дали ще одобри номинацията от структурите на партията си, Симеонов отговори, че към момента не може да разяснява, защото текат номинации по райони и първо би трябвало да завърши този развой.

Той още веднъж изрази мнение, че изборът на евродепутати не е от огромно значение, защото няколко депутата не могат да окажат важен напън върху политиката на Европейския съюз.  " Но изборите са изключителни значими от позиция на готовност на партийните структури и симпатизантите и гласоподавателите, които поддържат нашата идея, тъй че ще е забавно ", приключи той.

Във връзка с днешното решение на Народното събрание да ратифицира протокола за присъединение на Република Македония към НАТО, Симеонов разяснява, че поддръжката към Македония по сходни въпроси би трябвало да идва с условности.

" В Македония има приети десетки националности, единствено не и българска народност. Така че когато гласуваме в този момент за НАТО, ние би трябвало да сложим нашето изискване, че това може да не се случи, когато пристигна време да гласуваме за присъединението на Македония към Европейски Съюз ", съобщи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР