Лидерът на младежкото крило на Социалдемократическата партия на Германия заяви,

...
Лидерът на младежкото крило на Социалдемократическата партия на Германия заяви,
Коментари Харесай

В Германия вярват, че коалицията на Меркел ще се разпадне през 2019 г.

Лидерът на младежкото крило на Социалдемократическата партия на Германия съобщи, че обединението на канцлера Ангела Меркел няма да оцелее през идната година, осведоми " Ройтерс ".

Социалдемократите се коалират с консерваторите на Меркел, само че имат съществени различия за имиграцията и за ориста на единия от шефовете на разузнаването, откогато поеха ръководството през март. На два пъти обединението беше покрай раздробяване. На два пъти немските гласоподаватели наказаха консерваторите и социалдемократите на локални избори.

 Съюзниците на Меркел с тежко проваляне в Бавария Обновена
Съюзниците на Меркел с тежко проваляне в Бавария

Зелените и Алтернатива за Германия с пробив в локалния парламент

Кевин Кюнерт, който води акция против обвързване на социалдемократите с консерваторите през цялото време, разяснява, че Социалдемократическата партия ще следи от близко какво ще се случи , откакто Меркел се отдръпна от поста водач на Християндемократическия съюз през декември.

 Меркел губи 10% в Хесен,
Меркел губи 10% в Хесен, " Алтернатива за Германия " за първи път влиза в Народното събрание

Регионалните избори са значим тест за ръководещите

" Следващата година е изпълнена с районни избори и политически процес , които ще окажат голямо въздействие ", означи той пред радио Deutschlandfunk.

Трудно мога да си показва да останем дружно през годината. Трябва да използваме времето си, с цел да се подготвим за предварителните избори, акцентира Кюнерт.

По думите му съвсем никой не има вяра, че обединението ще оцелее до края на мандата си през 2021 година

По-рано през днешния ден вътрешният министър и водач на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер съобщи пред членове на партията си, че желае да подаде оставка като партиен началник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР