Андрей Рубльов се класира за третия кръг на тенис турнира

...
Андрей Рубльов се класира за третия кръг на тенис турнира
Коментари Харесай

Андрей Рубльов и Холгер Руне станаха последните двама сигурни участници в третия кръг на Мастърса в Рим

Андрей Рубльов се класира за третия кръг на тенис шампионата от сериите АТР Мастърс 1000 в Рим, Италия, откакто отстрани в три сета американеца Маркос Гирон.

Руснакът, който дойде в италианската столица като първенец от конкуренцията в Мадрид преди седмица, срещна съществени усложнения против Гирон и макар че трябваше да прави цялостен поврат откри метод да завоюва след 5:7, 6:4, 7:5 и близо два часа и половина на корта.

В първия сет американеца пробив за задатък от 5:4, само че в идващия си сервис гейм пропусна три сетбола и разреши на Рубльов да изравни. Впоследствие обаче международният №49 още веднъж осъществя брейк, който този път затвърди сполучливо за крайното 7:5 в своя изгода.

Heeey we've got another BIG

New list:
Rafa
Dimi
RUBLO |
— Internazionali BNL d'Italia (@InteBNLdItalia)

Поставеният под №4 Андрей отговори да предизвикването и във втората част взе преднина от 3:0. Сервирайки за сета при 5:3, той сподели известни съмнения и позволи връщане на пробива, само че мигновено стигна до нов подобен, с който той изравни резултата след 6:4.

Решителният трети сет предложи ранна замяна на брейкове, след което Маркос Гирон съумя още един път да вземе подаването на противника си в деветия гейм, с което си заслужи правото да сервира за успеха при 5:4. Андрей Рубльов въпреки всичко сподели борбен дух и съумя измъкне идващите три гейма, а с това и мача след 7:5.

Така в идната фаза руснакът си обезпечи дуел против френския квалификант Александре Мюлер, който се оправи със своя съотечественик Артур Мис.



Напред към третия кръг продължава и Холгер Руне, който надигра в два сета италианецът Лука Нарди.

Поставеният под №10 датчанин победи с 6:4, 6:4 за час и 43 минути игра и по този начин финалистът от надпреварата през предходната година се класира за идната фаза, където ще срещне 17-ия в схемата Себастиан Баес от Аржентина.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР