Лидерът на левицата Корнелия Нинова разясни пред журналисти, че от

...
Лидерът на левицата Корнелия Нинова разясни пред журналисти, че от
Коментари Харесай

БСП предлага увеличение на парите за девет уязвими групи

Лидерът на левицата Корнелия Нинова обясни пред публицисти, че от партията към този момент са подготвени с оферти, които са импортирани за решение. Тези оферти засягат девет групи, заяви dariknews.bg.

„ Това са девет значими групи, които са най-уязвими в този миг – млади фамилии, деца и възпитаници, пенсионери, самоосигуряващи се лица, дейци и институции на културата, здравната система, стопанската система и бизнеса, Министерство на вътрешните работи и защитата, както и общините ", означи Нинова.

Предложенията са:

Относно младите фамилии с деца – заплащане на еднократна помощ за раждане на второ и трето дете - 6500 лева Засяга 12 000 фамилии.

Еднократната помощ за възпитаници от 2 до 4 клас да е 250 лева Засяга 90 000 възпитаници.

Самоосигуряващите се лица – 1 минимална работа заплата от 650 лева и визира над 200 000 души.

Има предложение и за увеличение за компенсацията за развъждане на дете сред 1 и 2 години от 380 лева да стане на 650 лева

Относно опазването на здравето и битката с COVID-19 – 120 млн. лева, които са планувани, от тях да има разпределени средства и за материали за стерилизация на учениците в учебните заведения, както и за профилиран медицински превоз за Коронавирус заболели.

Относно Министерство на вътрешните работи и мигрантския напън – да се внесе препоръчани за сума, която да подсигурява заплати на чиновниците от Министерство на вътрешните работи за ноември и декември, както и средства за противопоставяне на мигрантския напън и пари за служебно облекло на служителите на реда.

За просвета - да има нарастване на средствата, в това число да има и финанси за разноски и електрическа сила.

За възрастните хора - да има преизчисляване на пенсиите.

Относно стопанска система – мярката да не е 60 на 40, а да е преформатирана на 80 на 20.

Подпомагане на общините – за тях да се плануват 54 млн. лева нарастване на прехвърлянето на общините.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР