Лидерът на Има такъв народ“ Слави Трифонов каза, че прекратява

...
Лидерът на Има такъв народ“ Слави Трифонов каза, че прекратява
Коментари Харесай

Слави Трифонов каза, че изтегля министрите на ИТН и слага край на управляващата коалиция

Лидерът на „ ИТН “ Слави Трифонов сподели, че приключва присъединяване на министрите от партията си в ръководещата коалиция и по този начин поставя нейния край. Той направи това в изказване в персоналната си фейсбук страница в сряда следобяд.

„ От през днешния ден издърпвам министрите на ИТН и поставям завършек на тази коалиция и на тази мъка “, сподели той.

След изказването от пресцентъра на Министерски съвет споделиха за Свободна Европа, че към 16:30 часа няма входирани оставки.

В близо разказа аргументите да отдръпна поддръжката си за обединението сред Има Такъв Народ, „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “.

„ Причините, заради които тази коалиция не работи и заради които ние нямаме място в нея са две – Македония и обстоятелството, че в страната към този момент няма пари “, сподели той.

Според него финансовият министър Асен Василев и министър-председателят Кирил Петков не се оправят, заради което обединението не работи. Той сподели, че министър председателят взима самосиндикални решения и води друга политика по отношение на Северна Македония от тази на българския парламент и външно министерство.

За Василев той сподели, че харчи „ всичките пари “ на страната еднолично и екпериментира с тях.

„ Никой няма право да ги харчи, както откри за добре и да прави каквото си желае, в случай че ще не да е приключил „ Харвард “, а да е приключил междугалактическия институт “, сподели Трифонов.

По думите му мотив за отдръпването на министрите на Има Такъв Народ стана от Министерския съвет в сряда. Тримата министри от Има Такъв Народ напуснаха съвещанието, а четвъртият не беше там от начало.

Трифонов сподели, че депутатите на Има Такъв Народ няма да поддържат напълно новия бюджет, а единствено частта със обществените ограничения и пенсиите.

„ Но няма да поддържат останалата част, тъй като е нездравословна и води страната към съсипия “, сподели той.

47-ото Народно заседание с министър председател Кирил Петков ръководи България от средата на декември 2021 година През първите 6 месеца имаше редица спорове сред 4 съдружни сътрудници.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР