Лидерът на ГЕРБ и министър-председател на България в продължение на

...
Лидерът на ГЕРБ и министър-председател на България в продължение на
Коментари Харесай

Борисов гневно: Буквално вдигат бариерите за контрабандата! Да ме обесят в килията Петков и Рашков…

Лидерът на ГЕРБ и министър-председател на България в продължение на три мандата Бойко Борисов даде извънредно изявление пред шефа на БЛИЦ Ивайло Крачунов по най-актуалните тематики в страната.
– Г-н Борисов, какви ограничения би трябвало да предприеме държавното управление на Гълъб Донев, с цел да се оправи с възходящия мигрантски напън?

– Изказването на служебния вътрешен министър Демерджиев тази заран ми направи положително усещане. Той показа, че още през вчерашния ден е разговарял с турския си сътрудник за мигрантския напън. Опазването на границата може да стане единствено в случай, че имаме отлични връзки с Турция и стихотворец явен ангажимент от тяхна страна и от страна на президента Реджеп Ердоган да ни оказва помощ с защитата на границата, както и явен ангажимент от страна на Европейската комисия.

Точно това върших аз през последните 10 години и по тази причина в България имаше нулева миграция и всички европейски водачи ни даваха за образец.

Сами можем да създадем доста, с цел да се реши въпроса с бежанската рецесия както беше решен преди време и бяхме за образец в Европа.

Пресякохме балканския път на миграция и по тази причина получихме помощ от 320 милиона лв., отпусната на среща на върха в Братислава.

– Потърсиха ли Ви за съвет най-малко един път предходните ръководещи във връзка с бежанската рецесия, с която сполучливо се справихте?

– Арогантността на някогашните ръководещи и самооценката им за незаменяемост им изигра неприятна смешка, тъй като първо нямат опит, второ са некомпетентни и трето – интересуваше ги единствено по какъв начин да облагодетелстват съветските компании с газ и петрол.

– Има ли заплаха България да остане на студено през зимата поради дейностите на кабинета „ Петков “ във връзка с вноса на газ?

– България няма да остане на студено, тъй като Балкански поток минава през нашата страна. Това е извънреден коз в ръцете само че едно държавно управление, който човек единствено би трябвало да знае по какъв начин да изиграе.

– БЛИЦ разгласява голям брой следствия за застъпничество на избрани структури на Министерство на вътрешните работи за контрабандните канали. Каква е Вашата информация по тази тематика?

– Знам, че за последните 7-8 месеца има чудовищна контрабанда!

Явно доста хора по високите етажи на властта за разпъвали чадър над контрабандата, само че това няма по какъв начин да го потвърдим. Особено това се отнася за контрабандата на цигари, при която знаете, че те влизат за един – два дни, по-късно се продават и не оставят диря.

Това, което слушам е, че те безусловно подвигат бариерите! За разлика от тях, аз приказвам единствено, когато имам доказателства.

Докато Министерство на вътрешните работи чегърташе политическите си съперници, освен нас, само че и други партии, властимащите се употребиха с извънреден комфорт.

– Ще бъде ли потърсена отговорност на някогашните ръководещи за многомилиардните задължения?

– За последно чух, господин Лорер, който сподели, че в бюджета имало доста пари и остатък. Затова задавам един въпрос на дилетант – за какво когато има толкоз пари не вземете да върнете заемите и заемите, по които България заплаща рента?

Защо хората и страната би трябвало да заплащат лихви, в случай че има свои пари? Значи облагодетелстват банки!

– Предизборната акция започва след дни. Как ще се показа ГЕРБ?

– Представянето ни зависи от това дали служебният кабинет ще се оправи с честното осъществяване на изборите. Знаете какво се случи с машините на предишните избори, когато Министерство на вътрешните работи се ръководеше от Бойко Рашков!

Сега се надяваме, че ще има бистрота в изборния развой.

– Проф. Михаил Константинов предвижда, че след изборите ще има коалиция ГЕРБ – Продължаваме промяната. Възможно ли е да се случи това, след острата замяна на реплики сред Вас и Кирил Петков?

– За да има коалиция би трябвало да има двама, трима или четирима искащи. Аз обмислям по противоположния метод от Продължаваме промяната.

Според мен обединението зависи от метода, по който народът ни подреди на изборите.

Стабилност значи първата, втората, третата политически сили. Когато направиш коалиция с четвъртата, петата и шестата, тогава няма метод по какъв начин партии с по 7-8% да излъчат вицепремиери и да изясняват по какъв начин е значима тяхната политика, а не на тази на партии с 25% избирателен резултат.

В сходно държание няма логичност и по тази причина постоянните страни се стараят да създадат постоянни болшинства, а това става сред партиите, които имат най-вече гласове на избори и респективно максимален брой депутати.

Затова споделяме Глас национален – глас Божии!

Трябва да се съобразим с гласоподавателите, които стоят зад съответната партия. Това са стотици хиляди български жители.

Дали ти харесва Кирил, Борисов или Христо – това няма значение. Важно е какъв брой българи са ни харесали. Ние би трябвало да проявим почитание към българите, които стоят зад тези партии.

– Възможно ли е антагонизмът сред Вас и Кирил Петков да бъде преодолян и да седнете на диалог?

– В смисъл?

– Да намерите общ език, без значение от обидите, които си нанесохте?

– Те с Бойко Рашков минаха границите! С него не виждам по какъв начин и по какъв метод можем да приказваме.

– Съдът дефинитивно се произнесе, че карцерът Ви е противозаконен. Ще претендирате ли за обезщетение пред Европейския съд в Страсбург?

– Притеснителното тук е друго – че Кирил Петков изяснява, че неговите дейности, които бяха наказани от два правосъдни състава като противозаконни, за него са първа стъпка.

Какво значи това? Че откакто беззаконието е първата ти стъпка, то втората е да ме обесят в килията! Аз не го разбирам по различен метод.

В правова страна след решения на съда, на първа и втора инстанция, да кажеш аз съм прав, то каква е втората ти стъпка? Това ме тормози!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР