Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов провери изграждането на обхода на

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов провери изграждането на обхода на
Коментари Харесай

Борисов за спряното строителство: Това е ,,промяната“! Ако сега се хвана до 17 юли ще го направя

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ревизира построяването на обхода на Бургас за Слънчев бряг. Строителството му стартира през януари, а задачата беше той да автомагистрала „ Тракия ” с летище „ Сарафово ” като се изнесе целият трафик.

Борисов огледа спряното строителство и акцентира, че летните тапи ще бъдат пъкъл за водачите и туристите.

„ Всички туристи ще изпитат смяната. Този мост трябваше да се направи, с цел да може да се облекчи трафика. Щеше да е готово на 17 май, само че 1 година пустота и смяна. Когато българите се редят на колони за Поморие и Бургас да знаят, че по тази причина гласоподаваха самите те. Ние го оставихме финансирано на 100% ”, акцентира водачът на ГЕРБ.

„ Сложете един билборд „ Това донесе смяната ”. Някой ще кажат, че ГЕРБ е отговорен. Ако в този момент се хвана до 17 юли ще го направя, би трябвало да се заплати на формите и денонощна работа ”.

„ Това разстояние се минава за 3 минути, а в този момент ще го минавате за 3 часа ”, акцентира Борисов.

Бившият районен министър Николай Нанков изясни, че това е останал последният сектор от Бургас до Слънчев бряг, който няма две ленти.

„ Както обходът на Поморие беше подготвен за 6 месеца и го пуснахме преди началото на сезона тогава. Помните, че беше 17-18 май да е завършило асфалтирането, до края на май трябваше да е приключен целият сектор и от 1 юни да се кара към Слънчев бряг по напълно двулентов път ”.

Кметът на Бургас Димитър Николов изясни, че съществена причина за забавянето са неизплатените средства към строителната компания, които имат отговорности към поддоставчици и най-вероятно пътят ще е подготвен към края на годината. Николов съобщи, че към този момент има и две тъжби от Летището, „ тъй като с тези тапи те не могат да обезпечат преноса на туристи ”.

Младен Маринов от своя страна изясни, че страната сама основава предпоставки за тежката пътна конюнктура и почтените жертви на войната по пътищата. „ От 2 години страната не прави нищо за поддръжка на пътища, нито за надзор, нито за създаване, нито да понижават рисковите точки. За страдание и този летен сезон ще е натоварено. Държавата сама основава предстоставки за това ”.

Борисов пък изясни на ръководещите, че за Автомагистрала „ Тракия ” ще са нужни минимум 350 милиона лв. откакто не е юридически ремонт.

„ Когато след хвърлянето на луга, там където леко се размести асфалта стават дупки, вършат се кръпки и водата не влиза в основата. Сега ще трябват 350 милиона лв. за мантинели и асфалт, с цел да е безвредна „ Тракия ”.

Борисов изрази страдание, че залата в Бургас стои празна и запечаната, „ не се употребява от спортисти бургазлии. Натъжен съм ”, заключи политикът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР