Лидерът на БСП Корнелия Нинова събира подписи от всичките членове

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова събира подписи от всичките членове
Коментари Харесай

Нинова разгневи социалистите с противоуставни решения „на подпис“

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова събира подписи от всичките членове на Националния съвет за рестарт на отчетно-изборната акция в партията и насрочване на нови дати за директния избор на водач, само че без осъществяване на пленум, оповестява Dariknews.

„ Решението се взима на автограф, защото е в действие възбраната за осъществяване на всевъзможни проведени събирания на групи над 10 лица “, изяснява Нинова в писмо до всички 189 членове на Националния съвет.

В писмото тя изисква да ѝ дадат писменото си единодушие за рестартиране на отчетно-изборната акция преди избора на нов водач, одобряването на нови дати за директния вътрешнопартиен избор и за конгреса без преди този момент да заседава пленумът. Изборът на партиен водач към този момент е изместен за 26 септември, а конгресът се възнамерява за 10 и 11 октомври. Соцлидерката показва, че това решение е взето от Изпълнителното бюро на 22 май.

На тези, които желаят незабавен пленум, Нинова се оправдавала, че няма по какъв начин преди 15 юни, тъй като подобен бил отговорът на здравното министерство.

Веднага обаче немалка част от социалистите в Националния съвет са отвърнали документално, че това за тях е противоуставно решение " на автограф ". В устава на Българска социалистическа партия подобен текст липсва. Сред първите реагирали с отвод да подписват решения задочно, а не в киносалона на " Позитано " 20 ", са Ана Пиринска и Явор Гечев.

На страната на Нинова пък е застанал Кристиан Вигенин, който твърди, че несъмнено има учредения тезата, че политически въпроси не могат да се вземат решение от Народно събрание неприсъствено, на автограф, само че в тази ситуация решението се отнася извънредно до механически въпроси, свързани с актуализиране на графика по към този момент признати от Народно събрание политически решения.

Към момента обаче събирането на подписи от Нинова върви много неенергично точно поради убедеността на съпартийците на соцлидерката, че сходно единодушие " на автограф " нарушава партийния правилник. С взимане на решение " на автограф " за смяна на партийния график на вътрешнопартийната изборна акция Нинова пък намира метод да избегне провеждането на неуместен пленум тъкмо в този момент, когато неизбежно ще бъде питана за задълженията на партията - по думите на Михаил Миков отпреди дни, дупката в касата била сред 4 и 5 млн. лева Вътрешната съпротива в партията няма и да ѝ спести неуместни въпроси за близки връзки с Костадин Костадинов от " Възраждане ", написа Дарик.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР