Церемонията започва по обяд в столицата на Русия и бе

...
Церемонията започва по обяд в столицата на Русия и бе
Коментари Харесай

Българският посланик в Москва пропуска инаугурацията на Владимир Путин


Церемонията стартира по обяд в столицата на Русия и бе бойкотирана от редица посланици на страни от Европейски Съюз. Посланик Кръстин е изтъкнал персонални аргументи, с цел да не взе участие в церемонията на Путин. Не е известно той да има инструкции от държавното управление да пропусне церемонията.

На церемонията през днешния ден няма да има представители на Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия, Германия, Полша и Чехия. Германия даже прибра своя в Берлин за съвещания, откакто съветски хакери бяха упрекнати в офанзива против немски политици.

Франция, Унгария и Словакия обаче имат желание да изпратят свои представители на събитието, с цел да поддържат информационните канали отворени.

Руският държавен глава, който е на 71 години, беше избран отново на поста на избори през март. Той е на власт от близо четвърт век.

През 2020 година Путин промени конституцията на страната, с цел да може да получи правото на два спомагателни шестгодишни мандата, което значи, че той може да остане на власт на доктрина до 2036 година, когато ще е на 84 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР