Лидерът на БСП Корнелия Нинова размаза Продължаваме промяната. В убийствена

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова размаза Продължаваме промяната. В убийствена
Коментари Харесай

Нинова размаза Кирил. Убийствена реч, големи разкрития

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова размаза " Продължаваме промяната ". В убийствена тирада от трибуната на Народното събрание тя извади протоколи, в които регистрираното от машините се разграничава от разписките и направи скандални разкрития за подмолни диалози с Кирил Петков.

„ Някой да излезе и да ми каже какво значи това „ Дневникът е фалшифициран “. Някой да излезе и изясни за какво при решение на ЦИК да се броят 100% от разписките, към момента няма формален отчет има ли разминаване месец и половина по-късно. Някой да излезе и да ми изясни какво значи ето това – машина отчела едно, открити разписки – друго… Мога да продължа с десетки случаи в цялата страна. Разлики по 5-6  гласа. 12 000 секции по 5 гласа какво прави? 60 000. Това е съвсем една ПГ “, съобщи Корнелия Нинова по време на дебатите по второто четене на поправките в Изборния кодекс.
-->
„ Въпросът не е юридически, а огромен политически въпрос за демокрацията и правата на българските жители. За нашите някогашни сътрудници от Политическа партия законът се трансформира в ултиматум. Условие за държавно управление към този момент не е корупцията, КПКОПИ и обществената стратегия, а Изборния кодекс. Щях да се развеселявам уважаеми сътрудници, в случай че бяхте организирали митинги когато не минаха обществените закони “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Тя разкри подмолен диалог с " Продължаваме промяната " в предходния парламент за опазване на хартиената бюлетина, само че единствено за над 60-годишните.

" Тогава смесеното гласоподаване не беше признато, тъй като когато стана въпрос, вие казахте: " Ще върнем хартиеното гласоподаване за над 60-годишните, с цел да може да си приберете гласоподавателите ", обърна се Нинова от трибуната към седящия на първи ред в Народното събрание Кирил Петков. " Тогава ви споделих, че нашата борба не е за Българска социалистическа партия, а за демокрацията и свободното право на избор ", акцентира се тя.

" Искахте да се върне хартиената бюлетина единствено за възрастните хора, само че аз ви обясних на чист български език, че това е противоконституционно ", разкри мисленето на ПП  Нинова.

Кирил Петков я гледаше с ококорени очи, съобщи Епицентър. бг.

" Ако в миналото сте си мислили да нарушавате Конституцията, този път няма да ви позволим под предлог сякаш, с цел да извършите нещо за Българска социалистическа партия ", съобщи тя, гледайки непосредствено Петков в очите..

Нинова попита Политическа партия къде е липсващ общественият и антикорупционният образ на партията им.

„ В предходния парламент на 15 юли 2022 внесохме същия закон за връщане на хартиеното гласоподаване. Тогава нямаше такава истерична реакция. Казах на Кирил Петков, че имам терзания. Той извика Божидар Божанов и разговаряхме, че има проблем. В нашия диалог в Министерски съвет, наблягам, не в ресторант или апартамент, попитах Божанов има ли теоретична опция за операция и той сподели „ да “. Е, що за политика е това? “, съобщи тя.

“Когато управляваш с една партия и ти е нужна власт непременно, тя не е статукво ”, означи Нинова.

Условие за държавно управление към този момент не е битката с корупцията, отстраняването на Гешев, обществената стратегия на Българска социалистическа партия, а Изборният кодекс, акцентира. Нинова от парламентарната естрада.

Тя уточни, че 47% от хората желаят хартия. “Вие желаете от нас да нарушим законите на страната ”, сподели Нинова и посочи, че Българска социалистическа партия не могат да изтеглят импортирания законопроек,т откакто той към този момент е на второ четене.

“Политика с обиди и процедури не се прави ”, сподели още тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия изиска отговор на няколко въпроса: “Някой да излезе и да изясни за какво излиза надписът “Дневникът е фалшифициран ” на машините, за какво ЦИК още не е излязла с публични данни и формален отчет и има ли разминаване ”, сподели тя и сложи и още един въпрос - за какво има разминаване при регистрираните и действителните гласове на някои от машините.

Нинова е безапелационна, че тяхната борба е за заслужено отчитане на гласовете, надзор и свободно право на жителите да избират.

След 4-часови диспути в Народното събрание беше гласувано единствено наименованието на плана за промени в Изборния кодекс и съвещанието беше закрито.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР