Лидерът на БСП Корнелия Нинова предлага фонд за бедните от

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова предлага фонд за бедните от
Коментари Харесай

Гуцанов: Домакинствата и бизнесът са на колене

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предлага фонд за бедните от облагите на производителите и търговците на ток. " Според нас това е извънредно положително предложение. Фонд енергийна сигурност - защото сега има свръхпечалби. Домакинствата и бизнесът са на колене - хората не знаят по какъв начин да си заплащат тока. От друга страна, търговци и производители имат свръхпечалби ", уточни Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия в студиото на " Денят ON AIR ".

Той посочи, че не става въпрос единствено за държавни сдружения, а и за частни. " Не единствено на АЕЦ " Козлодуй " да му съберем всички пари и да създадем Фонд енергийна сигурност, а частните сдружения да продължат да печелят. Частните сдружения няма да бъдат съгласни, само че в Европа се прави ", сподели Гуцанов.
Социалистът изясни, че от Българска социалистическа партия са предложили още четири ограничения, които да бъдат свързани с " омекотяването на този удар " и с намаляването на ДДС-то.
" 2013 година направихме референдум и събрахме над 700 000 подписа за строителство на АЕЦ " Белене ". Тогава кой ли не ни убеждаваше, че България няма потребност от това ", акцентира той.
" Двата блока от " Белене " стоят на площадката. И би трябвало единствено да се продължи строителството. Има закупено съоръжение за 600 млн. евро. Оборудване за 200 млн. е на площадката, а останалото, което е за 400 млн., го няма ", посочи Гуцанов пред Bulgaria ON AIR.
Според него едно от първите неща, които би трябвало да се създадат, е да се започва атомната енергетика - градежът на " Белене ".
А за рецесията със заседнали транспортен съд край Камен бряг, социалистът посочи, че корабокрушението му въплъщава това на България.
" Вече близо 20 години нямаме морско избавяне. " Vera Su " е един емблематичен израз на безхаберие. " Vera Su " съставлява заплаха от позиция на екологията. Ако остане приключване на торове в голямо количество, значи замърсяване на природата, измиране на рибата ", безапелационен е събеседникът.
Гуцанов прикани да се обърне внимание на морската промишленост.
" Трябва да имаме незабавни законодателни промени в региона на морското мореплаване, морския бизнес и координиране на разнообразни институции, закони и разпореждания - кой какво прави по време на сходна повреда ", акцентира той. И добави, че България от доста време няма морско избавяне.

Социалистът сподели, че от партията са подготвени за договаряния в идващия парламент в името на непоклатимост в страната.

Българска социалистическа партия ще бъде изрично преди " Продължаваме промяната ", счита той.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР