Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин призова новия

...
Лидерът на британската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин призова новия
Коментари Харесай

Поврат: Корбин иска нов референдум за Брекзит, лейбъристите ще гласуват за оставане

Лидерът на английската опозиционна Лейбъристка партия Джереми Корбин прикани новия министър председател на страната, който и да бъде той, да подложи на избирателен тест своя проект за Брекзит с втори референдум за участие в Европейския съюз, като добави, че неговата партия ще гласоподава за оставане в съюза, съобщи Ройтерс.

В писмо до членовете на партията си Корбин споделя, че тя ще води акция за оставане в Европейски Съюз, с цел да не разреши на бъдещия водач, който и да е той, да извади Англия от Евросъюза без съглашение, или с цел да предотврати " нездравословен закостенял Брекзит ".

Който и да стане министър председател, той би трябвало да има доблестта да подложи своето съглашение (или Брекзит без споразумение) на съда на народа с обществен избор (референдум) ", написа Корбин в писмото си.

" При тези условия, желая да стане ясно, че Лейбъристката партия ще води акция за оставане както против Брекзит без съглашение, по този начин и против съглашение, препоръчано от торите, което не пази стопанската система и работните места ", акцентира опозиционният водач.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР