Лидер на подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна каза,

...
Лидер на подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна каза,
Коментари Харесай

Пушилин: На Русия ще ѝ отнеме повече време, за да превземе Мариупол

Лидер на подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна сподели, че ще отнеме повече от седмица, с цел да се поеме контролът върху пристанищния град Мариупол, съобщи Ройтерс, като се базира на организация Интерфакс.

„ Не съм толкоз оптимистично надъхан, че два или три дни, даже и седмица ще решат въпроса. За страдание няма, защото градът е огромен “, сподели Денис Пушилин, който е началник на така наречен Донецка национална република (ДНР).

Пушилин съобщи пред телевизия " Русия 1 ", че в града има няколко хиляди украински националисти, съобщи ТАСС. Основната част от тях са се укрепили в завода „ Азовстал “.

Населението на Мариупол, който е ситуиран на брега на Азовско море, преди войната беше към 400 000 души. От първите дни на съветската инвазия жителите на Мариупол нямат доставки на храна, медикаменти, електрическа енергия и питейна вода, отбелязва Ройтерс.

Днес Пушилин сподели, че електричеството в предградията на Мариупол към този момент е възобновено. Той добави, че специфичните служби на ДНР към този момент работят за възобновяване на връзките в някои региони на града, макар продължаващите боеве и обстрели.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР