Личните лекари не би трябвало да бъдат изваждани от ваксинопрофилактиката

...
Личните лекари не би трябвало да бъдат изваждани от ваксинопрофилактиката
Коментари Харесай

Паниката от ваксината. Съветът на лекар

Личните лекари не би трябвало да бъдат изваждани от ваксинопрофилактиката против Covid-19 за деца, сподели пред БНР доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор и член на УС на БЛС.

Практиките с доста деца в пациентските листи биха могли по-бързо да събират нужния брой деца, добави доктор Николова. По думите ѝ персоналните лекари са гъвкави и не разхищават дози. Детските ваксини ще се слагат през период от 21 дни.

Относно идните старания на Министерството на здравеопазването да вдигне равнището на имунизация в страната и събирането на експертен съвет за задачата доктор Гергана Николова съобщи:

„ Трябва да се борим главно със страховете на хората. В общественото пространство доста дълго време се говореха доста и разнопосочни неща. Не бива да упрекваме пациентите, че, видите ли, те са необразовани, че не са наясно със актуалната просвета.

Напротив – има доста хора, които са грамотни, образовани, само че просто се опасяват. “

Трябва да преборим страховете на хората по най-разумния и човешки метод, а най-лесно това се случва при общопрактикуващите лекари, счита доктор Николова.

„ Ще се даде доста повече научна информация. Кампания, която да стигне до всички – до всички лекари, до всички наши пациенти, тъй като това е метод да се оправим със страховете на хората. “

Личните лекари и фармацевтите се ползват с най-голямо доверие в здравната система, подсети Гергана Николова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР