Лични интереси на загрижени лица, „пазещи“ Община Мездра от закононарушение

...
Лични интереси на загрижени лица, „пазещи“ Община Мездра от закононарушение
Коментари Харесай

Саботират общинската програма за безплатната кастрация на кучета в Мездра

Лични ползи на загрижени лица, „ пазещи “ Община Мездра от престъпление са повода да не се реализира акция по гратис кастриране на домашни и безстопанствени животни. След подаден сигнал в ОДБХ-Враца от угрижен ветеринарен доктор през днешния ден инспекторите не разрешиха стартирането на самодейността, защото столичните експерти нямат записана процедура в Мездра. Функциониращата в гр. Мездра клиника пък не желае да даде базата си за седмица, защото има записани операции през идващите дни. Кастрацията на куче в тази клиника коства над 50 лева на притежателите на домашни кучета.
На процедура контрактуваната безвъзмездна кастрация, която щеше да понижи популацията на бездомни животни в община Мездра и да спести разноските на стопаните на домашни любимци, не може да се реализира поради бъркотия на нормативната уредба и алчността на локални експерти.
Кампанията трябваше да започва от през днешния ден и да продължи до 06.05.2018 година в това число, като се предвиждаше екип от висококвалифицирани ветеринари от съдружие “Ветеринари в деяние “ да кастрират и маркират гратис домашни и бездомни животни. Решено бе мястото на операцията да е на ул. “Ал. Стамболийски “ – гаражите на Общината /над Пазара/. Предвиждаше се реализирането на най-малко 150 хирургически интервенции.
Общината бе осигурила всички изисквани от експертите материали и консумативи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР