Либийската Национална петролна корпорация обяви извънредно положение, след като сили

...
Либийската Национална петролна корпорация обяви извънредно положение, след като сили
Коментари Харесай

Либийската национална армия блокира производството на петрол

Либийската Национална петролна корпорация разгласи изключително състояние, откакто сили на " Либийска национална войска ", лоялна на командира Халифа Хафтар, блокираха през днешния ден главните петролни терминали, ситуирани в източната част на страната, предадоха международните организации.

Това ще провокира свиването на производството на нефт с към 800 хиляди барела на ден, което ще докара до ежедневни загуби в размер на 55 милиона $. 

По този мотив Организация на обединените нации изрази безпокойствие и прикани нефтените уреди в Либия да не се трансформират в зони на опълчване.  " UNSMIL е надълбоко загриженa за продължаващите старания за прекъсване или спиране на производството на нефт в Либия. Тази стъпка ще има пагубни последствия за либийския народ, чието благоденствие зависи от свободния поток на петрол. Това също ще има ужасни последици за така и така сложното икономическо и финансово състояние в страната “, се споделя в изказване на Организация на обединените нации.

Износът на нефт е главният източник на доходи за Либия. " Черното злато " е донесло на страната близо 42 милиарда $ през миналата  година.

Редица международни водачи се събират на следващия ден в Берлин на конференция, чиято цел е да бъде реализирано преустановяване на бойните дейности в Либия, напомня БНР.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР