Либералната демокрация поради своя лъжлив характер неизбежно поражда разочарование от

...
Либералната демокрация поради своя лъжлив характер неизбежно поражда разочарование от
Коментари Харесай

Клоуни спасяват лъжедемокрацията

Либералната народна власт заради своя лъжовен темперамент неизбежно поражда отчаяние от партиите, водещите политици в тях и управническите им практики.

Недоволството на ръководените се изостря с умората от напразни упования и неизпълнени от настоящата власт обещания. Хората отхвърлят да гласоподават за наличните партии, което от своя страна води до появяването на необятни настройки за протестно гласоподаване, написа доктор Илия Илиев в коментар за в. "Труд ".

Мнозина са склонни безконтролно да гласоподават за който и да е, единствено „ да не са тия “, с наивното разбиране, че по-лошо няма по какъв начин да стане.

Има разнообразни форми на протестен избор против представителната народна власт, подриващи нейната легитимност. Заради очевидната за огромен % гласоподаватели липса на действителен избор, те просто не гласоподават.

Което в множеството случаи не е израз на незаинтересованост, безумие или отчуждение от публичните проблеми и политическия живот. Други стачкуват посредством късане на бюлетините, рисуват карикатури или драскане върху тях, в това число и на цинизми.

В някои страни вписват в бюлетинката като претенденти известни артисти и герои от комикси и приказки, имената на политици от други страни. В Швеция, да вземем за пример, се срещат Доналд Дък и Мики Маус.

В Украйна са пробвали да се кандидатират на избори шегаджии под имената на Василий Против всички и Дарт Алексеевич Вейдър. В Бразилия в Народното събрание е влезнал цирковият смешник Тиририка. Клоунадата става всекидневно събитие във от ден на ден страни от Америка и Европа. За да избавя лъжедемокрацията, придавайки u най-малко видимост на легитимност.

Франсис Фукуяма през 2017 година е изработил в Станфордския университет „ Програма за бъдещите водачи на Украйна “ преди последните президентски избори там показа, че гласуването за комика Владимир Зеленски твърдо ще бъде протестно, защото никой не знае защо в действителност се бори този “.

Този разумно победи с победен резултат. После напълно прясната му пределно популистка партийка „ Слуга на народа “ с доскоро изцяло непознати на политиката занимателни хорица завоюва и парламентарните избори.

Във Англия пък министър председател стана скандално известният Борис Джонсън, човек, за който там от дълго време се приказва и написа, че лъже, както и диша.

В Италия се подвизава комедийният артист Джузепе (Бепе) Грило, който води лично предаване за политическа ирония. Създаде Движение „ 5 звезди “, то завоюва най-вече гласове на последните парламентарни избори.

Предлага отсега нататък политиците и депутатите да се избират посредством чоп, посредством „ инцидентна селекция “. Така съгласно него било в антична Атина и в днешна България.

Ето какво в Украйна осъществя Зеленски – концепциите на колегата-комик Грило! Ето към каква концепция могат да се сплотяват през днешния ден трайно скараните при лъжедемокрацията нации – от политическия тотализатор! Дали отново Фукуяма?! Масово гласоподават за глуповат партии, след това търпеливо чакат да им излезе шансът.

Забавно, любопитно и изцяло безконтролно! Масовото разпространяване на протестното гласоподаване в Евросъюза и освен, демонстрира, че за хората новото, незнайното бъдеще става все по-привлекателно от превърнатата в досадна мантра непоклатимост.

Тъй като им просветва все по-ясно, че тя е лъжлива и прикрива възходящото неравноправие и грабежа на транснационалните компании и ненаситния финансов капитал. Затова и поддържат все по-често ексцентрични кандидати за власт. Така е в Щатите, по този начин е в Русия. Процентно видяно, измежду популацията на свърхсилата Съединени американски щати бедните са 19 пъти повече в сравнение с в Китай.

Не е за поверие на първо четене, само че е по този начин – 13,5% против 0,7%. Не пропагандираме комунизма, защото в разгара му през 1981 година бедните в Китай са били 88% от популацията.

В немалка степен се изяснява по какъв начин се появи на президентския пост милиардерът-шоумен Доналд Тръмп, за какво оцелява под безподобните офанзиви и даже резервира шансове за втори мандат.

Руският президент Владимир Путин на думи погреба либерализма, само че на процедура в голямата страна същият крепко се е укрепил както в стопанската система, по този начин и в публичния живот. Рейтингът на държавното управление и на партията „ Единая Россия “ се срутва, надолу върви и този на Путин.

Поради напредващото обедняване на популацията и все по-трудно търпимото обществено неравноправие. Съответно на локални избори хората към този момент нерядко гласоподават протестно – за изцяло непознати люде, за шегаджии и даже комунисти.

За който и да е, единствено да не е за претендента на „ партията на властта “! Например в районния център Уст-Илимск са предпочели 28-годишната стопанка Ана Шчьокина, явила се под лозунга „ Не гласувайте за мен! “.

Издигната от партията ЛДПР на от дълго време известния с екстравагантните си изцепки Владимир Жириновски, чиято псевдонационалистическа роля у нас е инсталиран да играе Волен Сидеров.

Да напомним и за първия у нас обирджия на простестни гласове Чичкото от Америка Жорж Петрушев, по-късно Ганчев. Главният деятел на лъжедемокрацията Андрей Луканов го подстави като прелъстителен за наивни и комплицирани гласоподаватели облик в политиката в зората на „ демократичния преход “.

Логично довел България до мъчно търпимо икономическо и обществено неравноправие, до безизходност измежду необятни пластове българи и убийствена емиграция.

В съвсем всички страни от Европейски Съюз от доста години правилото за възобновяване на властта, за сменяемост на политическите персонажи и типажи едвам работи или напряко и застинал. Властимащите партии, стоящите зад тях елитни групи и външните им крепители отхвърлят да виждат това предупреждение на неизбежно идния безпорядък.

А той към този момент е на хоризонта, долавя се във забележими събития и разрастващи се процеси в Съединени американски щати, Англия, Франция, Италия, Германия, Русия, Украйна, Турция и още доста страни.

И у нас прозира в поредицата от провали в ръководството на остатъчната ни страна, протичащи се във от ден на ден системи и институции. И там и тук на власт са незаменими, най-красиви и умни, сигурно най-малко най-малкото зло.

Обаче политическата турбулентност и последващият я безпорядък се провокират от това, че управляващите отхвърлят да одобряват наложителните промени. След което жителите отхвърлят да ги търпят, желаят нещо друго, та даже и да съжаляват след това. А това се случва съвсем постоянно, стига се до още по-лошо, постоянно до гнет.

Всичко прекомерно е минирано с вреди или загуби. Налаганата с всички сили непоклатимост и стискането на властта до цялостен отвод от всевъзможни промени неизбежно води до обществени гърмежи с предсказуемо нездравословни последствия за популацията и страната.

Резките смени на системите за ръководство и изключително масираното възобновяване на лицата във властта посредством инцидентна селекция – у нас шуробаджанащина и скупчване на „ калинки “ – срутват основни държавни и публични опори и салда.

Всичко в природата се развива върху салдото сред към този момент основаното и смяната. Когато неизбежното ново органично произлиза от остарялото, от време на време добре забравено. В умерени дози вкарването на инцидентни лица в политическа или управническа приложимост е потребно, забележителното им навлизане наложително предизвиква вреди, а изобилното – тежки разтърсвания.

Рязкото вкарване на „ калинки “ и неочаквани демократи у нас след експлоадирането на „ демокрацията “ е измежду значимите аргументи за последвалите катаклизми на „ прехода “.

Покрай шоуто на Слави Трифонов с балеринки, зевзеклъци, блажни вицове и песнички политтехнолози от дълго време имат намерение да скроят клиентелка за обиране на доста повишения протестен избор.

Щели да я кръщават на една от песенчиците с протестно наличие „ Няма такава страна “. Преди три века с такова наименование Томас Мор кръщава един утопичен остров – Утопия, на който се е възцарила идеалната съгласно него обществена и политическа система. От?u – „ не “ и????? – „ място “, т. е. „ не-място “, „ място, което не съществува “. Оттогава химера се употребява като синоним на неизпълним план, на нещо единствено мислено.

Трифонов няма собствен даже утопичен политически план, той е единствено реализатор на някаква роля, за която не подхожда. Бепе Грило и Зеленски са професионални артисти, подхождат за функциите, въпреки да не са в положение да свършат нещо потребно на политически пост.

Трифонов и това няма да успее, ще остане при шоуто си, а водачеството евентуално ще поемат други лица от сорта на Дилов-син. За да осъществят едното нищо, само че радостно и безконтролно като тотото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР