Лейбъристът Садик Хан спечели исторически трети мандат като кмет на

...
Лейбъристът Садик Хан спечели исторически трети мандат като кмет на
Коментари Харесай

Лейбъристът Садик Хан спечели исторически трети мандат като кмет на Лондон

Лейбъристът Садик Хан завоюва исторически трети мандат като кмет на Лондон, побеждавайки противника си от консерваторите Сюзън Хол, съобщава Sky News .

Новината идва след клюки, че настоящият кмет може да претърпи шокиращо проваляне.

Садик Хан обаче завоюва с 43,7 % от гласовете. Съперничката му от консерваторите Сюзън Хол получи 32,6 %.

Избирателната интензивност е била 40,5 %.

По-рано водачът на лейбъристите Кийр Стармър съобщи, че е убеден в успеха на Хан, който беше определен за първи път на поста през 2016 година

" Той има два мандата зад тила си и съм сигурен, че му следва още един ", съобщи Стармър.

Резултатът идва, откакто Консервативната партия на премиера Риши Сунак претърпя съкрушително проваляне на локалните избори, губейки стотици места в локалните препоръки и повече от 10 съвета.

Междувременно лейбъристите завоюваха в цялата страна, побеждавайки на междинните избори в Южен Блекпул с 26 % от гласовете, поемайки надзор над препоръките в основни области.

Стармър разяснява: " Това в действителност е последната спирка по пътя към общите избори и аз съм доста удовлетворен, че мога да покажа, че реализираме прогрес и спечелихме доверието на електората ".

Садик Хан и Сюзън Хол се сблъскаха неведнъж по време на предизборната акция на фона на опасения за закононарушения и пропалестински маршове в Лондон.

Хан неотдавна назова своя закостенял противник " най-опасния претендент, против който съм се изправял " поради предходната й интензивност в обществените медии.

В отговор Хол съобщи, че се е " поучила " от грешките си и назова коментара му " възмутим ".

Трябва да отбележим, че в кметската конкуренция за Лондон се включи и Браян Роуз, някогашен банкер от " Уолстрийт ", чиято брачна половинка е българка. За Браян Роуз са гласували 7,501 гласоподаватели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР