Лей Юн притежава 31.4% от акциите на Xiaomi, която основава

...
Лей Юн притежава 31.4% от акциите на Xiaomi, която основава
Коментари Харесай

Борсовият дебют на Xiaomi може да вкара основателя й в топ 30 на милиардерите по света

Лей Юн има 31.4% от акциите на Xiaomi, която основава през 2010 година

Още по тематиката
Xiaomi се готви за листване в Хонконг, което да я оцени на до 100 милиарда $

Това може да е най-голямото обществено предложение за китайска софтуерна компания от 2014 година
3 май 2018
Амбицията на Xiaomi

Моделът Mi Mix 2 без проблеми съперничи на флагманите на огромните съперници
30 мар 2018 Борсовият дебют на китайския производител на смарт телефони Xiaomi може да трансформира създателя на компанията Лей Юн в един от най-богатите хора в страната. Технологичният колос ще опита да набере до 10 милиарда $ от финансовите пазари, като първичното обществено предложение на борсата в Хонконг, за което към този момент са подадени документи, може да оцени бизнеса на до 100 милиарда $. Това би било най-голямото листване на китайска компания от 2014 година насам, когато Alibaba Group съумя да набере 21.8 милиарда $ от финансовите пазари. За Лей Юн сполучливото показване би могло да докара до набъбване на благосъстоянието му до 28.3 милиарда $.

Китайският бизнесмен има 31.4% от акциите на Xiaomi, като понастоящем е ръководител на борда и основен изпълнителен шеф на компанията, която основава през 2010 година Това би го наредило измежду топ 5 на милиардерите в страната след създателя на Alibaba Джак Ма, създателя на софтуерния холдинг Tencent Ма Хуатенг (познат и като Пони Ма) и ръководителя на строителната група Evergrande Group Хуей Ка Йен, демонстрира изследване на Bloomberg, представено от Financial Express.

Лей Юн има вложения и в софтуерната компания за онлайн игри Kingsoft, на която в предишното е бил основен изпълнителен шеф, както и в китайската обществена мрежа YY, в чието управление също е взел участие. Ако Xiaomi успее да извърши напълно амбициозната си цел, създателят на компанията ще се подреди и измежду 30-те най-богати хора в света, отбелязва изданието.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР