"Левски ще има нов собственик". Става въпрос за английски бизнесмен,

...
"Левски ще има нов собственик". Става въпрос за английски бизнесмен,
Коментари Харесай

Левски ще има нов собственик - английски бизнесмен от Ню Йорк

"Левски ще има нов притежател ". Става въпрос за британски предприемач, който живее в Ню Йорк и ще вложи 100-150 млн. евро, като ще построи изцяла нов стадион за клуба. Всички диалози са завършили, остава единствено да се подпише договорът.Това разгласи точно на годишнината на Левски мажоритарният притежател на клуба Наско Сираков.

"Заставайки тук, не може да не се вълнуваш. Искам да благопожелавам най-светлия празник на всички българи и несъмнено, празника на цяла "синя " България - 107-годишнината. Оттук млади запалянковци са основали нашия клуб. Убеден съм, че не са предполагали каква всенародна обич зачеват. Мисля, че тъкмо тук, където е почнало всичко, е моментът да разглася едно ново начало за клуба ", съобщи Сираков.

"Това са договаряния, преписка от повече от 6 месеца. Всичко е приключено и е в ръцете на юристите, които от 4 дни работят. Левски ще има нов притежател! Искам да кажа какво сме се договорили. Поема всички отговорности на клуба, обезпечава прехрана, задоволителна Левски да се върне там, където му е мястото. Приоритет №1 е построяването на нов европейски стадион по най-бързия метод. "

"Изпращаме може би най-тежката година в "синята " история. Когато пристигнах преди една година, единственото, което дадох обещание, е че Левски ще го бъде и че няма да банкрутира. Мисля, че сме го изпълнили. Не съм обещавал резултати, само че в този момент ви ги давам обещание ", добави Сираков.

"Човекът няма нищо общо с политика. Англичанин е, бизнесът му е разположен в Ню Йорк. От тази позиция общността може да е спокойна. Неговото предпочитание е след три месеца да стартираме напълно градеж на нов стадион. Ще бъде съборен и кабриото. Но при всички положения ще имаме потребност от подпомагане от държавните органи. Искам ясно да заявя, че нещо, което сме наследили и ни е завещано от нашите предци, които са отделяли от залъка си и са работили като кучета, с цел да има стадион "Георги Аспарухов ". Ние в този момент би трябвало да желаеме разрешение за нещо, което е наше. Да се молим. Искам да кажа на всички държавници да не им се постанова да се сблъскат със "синята " обич. Оправдания от рода "какво ще кажат другите тимове " тук не важат, тъй като сме единствените, които сме си построили сами стадиона. Очаквам цялостно подпомагане от всички държавни институции. Искаме до две години да имаме европейски стадион, който ще е основата на пътя на Левски към Европа, където ни е мястото ", съобщи легендата през сълзи.

"По предпочитание на бъдещия нов притежател, аз ще остана президент на клуба и ще давам отговор за спортно-техническата част. Футболът е бизнес, никой не идва и не влага 100-150 млн. евро за това, че са ми доста хубави сините очи. Затова се постанова акциите да се трансферират. Това не може да стане за един ден. Всяка една точка по капиталов проект, в случай че не се съблюдава, акциите ще се върнат при мен. Това е една гаранция за Левски и за всички вас. Човекът е безусловно склонен с това. "

"Още един път благопожелавам празника и ви давам обещание, че нас ни чакат доста по-добри времена ", приключи Сираков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР