Левски победи Хебър (Пазарджик) с 2:0 като гост в среща

...
Левски победи Хебър (Пазарджик) с 2:0 като гост в среща
Коментари Харесай

Левски надви лошия късмет, бразилец поднесе победата

Левски победи Хебър (Пазарджик) с 2:0 като посетител в среща от 22-ия кръг на футболната Първа лига и по този метод прекъсна най-лошата серия в клубната си история от 11 следващи срещи без триумф.

И двата гола за столичния отбор осъществя Рикардиньо, който бе прецизен в 18-ата минута и в 73-ата минута и по този начин донесе първа победа на „ сините “ от месец октомври насам, когато играчите на Станимир Стоилов надиграха Ботев (Пловдив).
-->
С триумфа Левски събра актив от 35 точки и се изравни със Славия на шестото място в класирането след загубата на „ белите “ с 0:1 от Ботев (Враца). Хебър записва 14-то проваляне от началото на сезона и остава на 14-та позиция в подреждането с 16 точки.

Срещата стартира с предимство на Левски и в 18-ата минута „ сините “ откриха резултата. Домакините сбъркаха в личната половина, Филип Кръстев лиши и изведе Рикардиньо, който пое отдясно в наказателното поле и с акуратен удар по диагонала преодоля Петър Дебърлиев за 1:0.

Малко по-късно нападателят на „ сините “ можеше да осъществя и второ попадение, откакто бе оставен непокрит при центриране на Роналдо от десния фланг, само че завършващият му удар с глава бе слаб и не затрудни стража на „ зелените “.

Играчите на Станимир Стоилов продължиха да владеят самодейността и в 29-ата минута Уелтън стреля рисково по диагонала от към 20 метра, само че Дебърлиев се намеси и мазета в корнер.  В 38-ата минута Цунами бе изведен отляво в наказателното поле и потърси остро центриране, паралелно на голлинията, само че Рикардиньо се размина с топката и не съумя да засече.

Пет минути по-късно Уелтън се пребори със бранител на Хебър на аутлинията и стреля мощно от дребен ъгъл, само че Дебърлиев още веднъж сподели добър инстикт и парира неговия удар и по този начин краят на полувремето пристигна при гол задатък в интерес на Левски.

Втората част започва с нова опция пред вратата на отбора, воден от Владимир Манчев. В 56-ата минута отбраната на домакините не се ориентира добре при центриране от корнер на Филип Кръстев и Сонко Сундберг получи опция да стреля от въздуха на няколко метра от голлинията, само че ударът на бранителя бе блокиран от хвърлилия се самоотвержено Петър Дебърлиев.

Малко по-късно Илиян Стефанов засече с глава центриране отдясно, само че не затрудни вратаря на „ зелените “.

В 73-ата минута Левски вкара второ попадение. Филип Кръстев центрира от свободен удар в наказателното поле на Хебър, където Сонко Сундберг остави технично с пета на аутлинията за Цунами, бразилецът стреля в напречната греда, топката се отби в земята и падна на главата на Рикардиньо, който добави в опразнената врата за 2:0.

Така „ сините “ стигнаха до триумфа и прекъснаха най-дългата серия без победа в клубната си история от 11 следващи мача.

В идващия 23-и кръг на шампионата Левски приема Ботев (Враца), до момента в който Хебър гостува на Пирин (Благоевград).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР