Левски отстъпи с 0:1 на Пирин (Благоевград) в контролна среща,

...
Левски отстъпи с 0:1 на Пирин (Благоевград) в контролна среща,
Коментари Харесай

Левски загуби от Пирин в контрола

Левски отстъпи с 0:1 на Пирин (Благоевград) в контролна среща, играна на стадион " Виваком Арена Георги Аспарухов ". Единственото попадение бе дело на Бенгюзов в 50-ата минута. Наставникът на " сините " Станимир Стоилов заложи на извънредно млад състав, като измежду играчите имаше и родени през 2006 година.

" Сините " постановиха териториален напън в първите минути на срещата и владееха топката в по-голямата част от игровото време. Атаките минаваха главно по лявото крило, където бе Здравко Димитров.

В 20-ата минута Любомир Тодоров изведе отдясно Ивайло Найденов, само че ударът на капитана от границата на наказателното поле бе неакуратен. В ответната офанзива Андриан Краев също опита, само че изстрелът му рикошира в бранител на гостите и излезе в ъглов удар. В 26-ата минута Билал Бари се измъкна на десния фланг, само че центрирането му в наказателното поле не откри негов съотборник.

Десет минути преди края на първата част Иван Тасев се измъкна от двама бранители на " сините " и стреля от десетина метра, само че Андреев бе скъсил дистанцията до топката и мазета.

В 42-ата минута стражът на Левски още веднъж бе на мястото си, като се намеси и мазета в корнер мощен удар с левия крайник на Конър Хендерсън от към 20 метра. Това бе и последното по-опасно състояние за първото полувреме.

Пет минути след началото на втората част гостите получиха право на директен свободен удар, след който на два пъти стената блокира топката. След втория рикошет, обаче топката стигна до Венцислав Бенгюзов, който от към 15 метра прати кълбото в мрежата за 0:1.

Малко преди приключването на час игра Здравко Димитров напредна по левия фланг и преодоля Николай Бодуров. Последва центриране по земя към точката на дузпата, само че ударът на Васил Димитров фронтално против вратата мина около дясната греда на Ник Хенгелман.

В идващите минути Левски опита напън, а гостите от Благоевград разчитаха на контраатаки.

В 68-ата минута Георги Александров стреля с глава, само че Марио Кирев избави, а по-късно топката рикошира и в гредата преди да излезе в ъглов удар.

В 75-ата минута Патрик-Габриел Галчев стреля от сериозна отдалеченост, само че Кирев бе съсредоточен и улови топката. Натискът на Левски продължи и в 79-ата Асен Митков центрира в наказателното поле на гостите. Преслав Бачев се измъкна от бранител и стреля от близо с десния крайник, само че стражът на Пирин се намеси и избави.
" Мисля, че стана добра контрола. Голяма част от играчите ни получиха проблеми през седмицата. Наложи се млади футболисти да играят. Стараят се. Огледахме младите. Играчите от първия тим също демонстрираха равнището си. Не е добре, когато Левски губи. Дадохме късмет на младите да покажат своето ниво ", сподели треньорът на Левски Станимир Стоилов след края на мача. " Децата се стараят доста. Нормално е да нямаме забележки. Има по-големи, които би трябвало да се стараят повече. Полезна контрола. Видяхме върху какво би трябвало да се работи ", добави наставникът на " сините "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР