Двама от най-колоритните и най-проруски евродепутати няма да бъдат членове

...
Двама от най-колоритните и най-проруски евродепутати няма да бъдат членове
Коментари Харесай

Ирландска душманка на Борисов и КЕВР изпада от Европейския парламент

Двама от най-колоритните и най-проруски евродепутати няма да бъдат членове от идващия Европейски парламент.    

Това излиза наяве от огласените през днешния ден предварителни резултати от евровота в Ирландия. Засега там са преброени едвам половината бюлетини. Но съвсем несъмнено няма да има сериозна смяна.

Става дума за двама членове на радикалната левица – Клеър Дейли и Мик Уолъс.

Клеър Дейли е добре позната в България, а в родината си е известна със своите тогавашни троцкистки възгледи. През 2020 година тя пристигна в България, с цел да поддържа митингите против държавното управление на Бойко Борисов.

Тогава Дейли забърка и скандал с ирландски притежатели на жилища в хотелския комплекс „ Сънсет ризорт “ край Поморие, като даже го вкара в резолюция на Екологичен потенциал за страната ни. Заради раздухването на случай Европейската комисия реши да написа до българската Комисия за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за нарушение на европейското законодателство.

През март 2023 година ирландката назова „ войнолюбци “ евродепутатите по време на спор за усилване на защитата на Европейски Съюз в подтекста на войната в Украйна.

Евродепутат повече няма да бъде и Мик Уолъс. Той е прочут с това, че през топлите месеци на годината върви в Европейския парламент с къси панталони и по сандали.

Уолъс е съперник на помощта за Украйна и пази режима в Куба, като вини империализма за тежкото състояние на карибския остров.

И Уолъс, и Дейли бяха оповестени от „ Политико “ за едни от най-проруските евродепутати в Парламента за интервала 2019-2024 година И двамата са измежду депутатите, дали своят вот най-вече „ срещу “ при приемането на антируски резолюции. Така да вземем за пример те бяха срещу основаването на арбитражен съд за гонене на съветското управление поради войната в Украйна.
 Това е нормалното облекло на Мик Уолъс през топлите месеци в Европейския парламент.

Двамата бяха съвсем неразделни и постоянно седяха един до различен в парламентарната зала.

Изпадналите от Екологичен потенциал представители обаче са фенове на Христо Стоичков.

Двамата бяха претенденти на европейските избори на крайнолявата групировка „ Независими за Ирландия “. Нито един неин представител не е определен за евродепутат, сочат досегашните данни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР