Правителство ще има. С оставката на Нинова и Иванов ще

...
Правителство ще има. С оставката на Нинова и Иванов ще
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Пеевски и Доган са длъжни да легитимират участието на ДПС във властта

Правителство ще има. С оставката на Нинова и Иванов ще катализират доста процеси на обединени и в ляво, и в дясно, тъй като на хората им омръзна да гласоподават за едни и същи хора. Сегашното статукво би трябвало да излъчи държавно управление наложително. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви някогашният аграрни министър и народен представител от Движение за права и свободи Мехмед Дикме.

Формулата е ГЕРБ да създадат държавно управление с Движение за права и свободи, тъй като Движение за права и свободи е единствената групировка, която завоюва изборите, въпреки да са втори. Ситуацията е комплицирана, само че тя не зависи от Борисов, а само от Делян Пеевски. И го приветствам за това, което дружно с Доган направиха. Но в този момент е значимо да легитимират Движение за права и свободи в ръководството, да се подпише съглашение с Борисов, което той би трябвало да преглътне това, и да излъчат най-малко 5 министри на Движение за права и свободи. Като единствена друга опция виждам Има Такъв Народ, разви тезата си политикът.

ГЕРБ не завоюва изборите, те изгубиха цели 150 000 гласа. Ако Движение за права и свободи взе участие в държавно управление, е разумно двамата съпредседатели на Движение за права и свободи да си разделят властта надлежно – на вицепремиер и на водач на Движение за права и свободи (…) Много значимо е това държавно управление да бъде легитимирано. Но в случай че Движение за права и свободи не влезе в ръководството, това ще бъде удар против придвижването, разяснява Дикме.

Според него на тези избори десните са припознали в ГЕРБ своята партия, която да ги съставлява в Народното събрание, за разлика от лявото, което е изцяло разрушено. И несъмнено виновност за това има Нинова, която макар напъните й не съумяла да сплоти левицата. А България има потребност както от мощно дясно, по този начин и от мощно ляво, посочи някогашният народен представител на Движение за права и свободи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР