Левон Хампарцумян е категоричен, че най-лошото нещо за България е

...
Левон Хампарцумян е категоричен, че най-лошото нещо за България е
Коментари Харесай

Хампарцумян бие тревога! Най-лошото нещо за България

Левон Хампарцумян е безапелационен, че най-лошото нещо за България е „ да седи разкрачена между някогашният Съюз на съветските социалистически републики и Европа – ментално, геополитически и стопански “.

„ Ние би трябвало да поставим съществени старания, с цел да се присъдим по-бързо към еврозоната, да влезем в Шенген, да си подтикваме стопанската система “, съобщи в предаването „ Тази заран “ банкерът.
-->
„ Българската стопанска система работи сносно. Де факто Асен Василев прави бюджета на базата на историческата ретроспекция на представянето на стопанската система и проектира прогнозите за една година напред. В същото време българският бюджет е задоволително генеричен – той е много простоват и разрешава еластичност в ръководството, което е нещо доста хубаво “, изясни той.

Банкерът е на мнение, че заплатите гонят инфлацията с известно забавяне, само че не я надвишават. „ В обществената сфера заплатите порастват, но компенсират отчасти инфлацията, което е едно рационално ръководство “,  смята още той и добави, че „ инфлацията се дължи на това, че имаме повече пари в сравнение с артикули и услуги “. Балансирането допуска или да се създават повече артикули и да се оферират повече услуги, или да има по-ниски месечни хонорари.

„ Разумното управление не включва единствено 3% недостиг, а уравновесен бюджет, въпреки че ще се гледа точно недостига за приемането ни в еврозоната. Даже в положителни години се допуска, че едно ловко ръководство допуска да се задели малко от остатъка “, сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР