Летящият автомобил на Boeing, предназначен да превозва пътници над претоварените

...
Летящият автомобил на Boeing, предназначен да превозва пътници над претоварените
Коментари Харесай

Летящото такси на Boeing направи първи полет

Летящият автомобил на Boeing, предопределен да транспортира пасажери над претрупаните градски улици и сред издигащите се небостъргачи, приключи първия си тестов полет във вторник, предлагайки взор към бъдещето на градския превоз.

Прототип на самостоятелното пътническо въздушно транспортно средство приключи следено политане, полет и кацане по време на теста, извършен в Манасас, Вирджиния, съгласно производителят на военни и търговски самолети в изказване от сряда. Задвижван от електричество, моделът е планиран за изцяло самостоятелен полет, с опция да измине до 50 благи, споделя Boeing.

Чикагският производител на самолети и съперник на Airbus е измежду многото компании, които се надпреварват да завоюват дял от летящите коли и безпилотни самолети, които имат капацитет да бъдат идващото звено на авиокосмическата промишленост.

Други също бързат да излязат на пазара с концепции залетящи коли. Vahana, самостоятелното въздушно такси, създадено от А3, техническият център на Airbus в Силиконовата котловина, приключи първия си тестов полет предходната година. Intel и EHang също тестват своите летателни апарати.

Анализаторите на Morgan Stanley предвиждат, че до 2040 година сходна технология може да докара до промишленост за 2,9 трилиона $, а най-песимистичната им позиция е към 615 милиарда $.

Boeing притегли Aurora за планиране и създаване на прототипа. И до момента в който Boeing не удостоверява, че моделът е създаден за Uber, компанията, съобщи в сряда, че транспортното средство е напът да бъде въздушно такси в плануваната мрежа Uber Air. Далас-Форт Уърт и Лос Анджелис ще бъдат първите американски градове в мрежата за шерване на въздушни полети, а услутата може да стартира до 2023 година.

Бъдещите тестови полети на дългия съвсем 10 метра първообраз ще би трябвало да тестват опцията за водоравен полет, както и прекосяването от отвесен към водоравен режим, споделят от Boeing. Компанията също по този начин ще продължи да тества за повишение на сигурността и надеждността на самолета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР