Археолози в Египет откриха нови доказателства, които биха могли да

...
Археолози в Египет откриха нови доказателства, които биха могли да
Коментари Харесай

Нова хипотеза разкрива тайната на строежа на пирамидите в Египет

Археолози в Египет откриха нови доказателства, които биха могли да предложат отговори на значим аспект от тяхното създаване. Древните структури са измежду най-емблематичните в света и провокират изключително обаяние както от историци, по този начин и от туристи, написа Unilad. Както знаем, пирамидите са издигнати, с цел да съхраняват тленните остатъци на античните египетски фараони, а най-голямата е Голямата пирамида, достигаща 146,6 метра.

Най-старата пирамида е стъпаловидна пирамида в некропола Сакара, която е на към 4700 години. Един аспект на пирамидите обаче е очаровал археолозите и той е по какъв начин това архитектурно знамение е било конструирано. И по-конкретно, по какъв начин хилядите тонове камък, употребен за построяването им, са превозени до там. Дори с нашата съвременна технология преместването на толкоз доста камъни би било героизъм.
 Снимка 327945
Източник:

Наскоро археолозите разгласиха нов документ, изследващ градежа на пирамидите и към този момент имат отговор на въпросът по какъв начин са били издигнати. Ето и техния отговор.
 Древен Египет и неговата изключителна мощ в ръководството на естествените и човешките запаси
Древната цивилизация, извънредно мощна в ръководството на естествените и човешките запаси

Дори пустинята е била в интерес на властта

Няколко хиляди години по време на Индустриалната гражданска война Обединеното кралство успяваше с преместването на камъни на огромни дистанции, само че те откриха, че това става елементарно, когато се прави под вода. Съавторът на проучването проф. Еман Гонейм разяснява пред BBC, че " никой не е бил сигурен за местоположението, формата, размера или близостта на един голям воден път до действителното място на пирамидите. "

Проучването употребява нова технология за картографиране на остарелия тип на Нил, за който те считат, че е бил заровен преди хиляди години в суша и пясъчни стихии. Учените откриват разклонението Ахрамат, което значи " пирамиди " на арабски, което доближаваше до 31 пирамиди.

Оказва се, че египтяните са могли да употребяват " силата на реката, с цел да пренесат огромните тежки блокове, без да употребяват човешки труд. Именно това може да е и огромната загадка.
 Древен Египет: Най-развитата и най-богата цивилизация, живяла в миналото на Земята?
Древен Египет: Най-развитата и най-богата цивилизация, живяла в миналото на Земята?

Парадоксално във века на ракетите, компютрите и смарт телефоните, само че в действителност мнозина откриватели са на това мнение
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР