Новите модели с изкуствен интелект ще надминат човешкия интелект и

...
Новите модели с изкуствен интелект ще надминат човешкия интелект и
Коментари Харесай

Илон Мъск прогнозира кога изкуственият интелект ще надмине човешкия

Новите модели с изкуствен интелект ще надминат човешкия разсъдък и то още до края на идната година или най-късно до 2026-а. Това ще се случи при положение, че доставките на електрическа енергия и хардуер могат да задоволят условията на все по-мощната технология, предвижда милиардерът Илон Мъск, представен от Reuters.

Изпълнителният шеф на Tesla и SpaceX и съосновател на OpenAI Мъск счита още, че AI е стеснен от съществуването на електричество и че идната версия на Grok - AI чатбот на стартъпа xAI, се чака да бъде подготвена до месец май.
 Изследване: AI е по-добър шеф, в сравнение с чиновник
Изследване: AI е по-добър шеф, в сравнение с чиновник

Доказва го в ръководството на научни планове

" Ако определите Общия изкуствен интелект (AGI) като по-умен от най-умния човек на света, аз мисля, че това евентуално ще бъде реалност идната година или в границите на две години ", съобщи Мъск.
 Снимка 612579
Източник:

Според него неналичието на усъвършенствани чипове попречва образованието на модела на Grok версия 2.

Илон Мъск основа стартъпа xAI предходната година като противник на OpenAI, който той съди за занемаряване на първичната си задача да създава изкуствен интелект в интерес на човечеството, а не за облага. OpenAI изрично отхвърля обвиняванията.

Бизнесменът акцентира, че до момента в който дефицитът на чипове беше огромно ограничаване за развиването на AI до момента, то доставките на електрическа енергия ще бъдат от решаващо значение през идващите една или две години.

Изкуственият разсъдък към този момент понижава броя на чиновниците по света

От политици и специалисти, през притежатели на компании, до ИТ експерти, всички споделят, че изкуственият разсъдък не трябва да се приема като опасност за пазара на труда, в противен случай - AI ще бъде в помощ на чиновниците. На този декор обаче изкуственият разсъдък ще направи по този начин, че доста компании по света да наемат по-малко фрагменти и то още през идващите пет години. Това настояват от Adecco в отчет за възхода на изкуствения разсъдък на работното място, за който Money.bg писа.

Около 41% от висшите мениджъри чакат да имат по-малка работна мощ поради изкуствения разсъдък, излиза наяве от отчета, основан на изследване измежду ръководителите на 2000 огромни интернационалните. Генеративният AI, който може да основава текст, фотоси и видеа в отговор на поръчки, ускорява както очакванията, че повтарящите се задания могат да бъдат отстранени от отговорностите на хората, по този начин и страховете, че доста работни места бързо ще станат непотребни.

Технологичните компании, в това число световни колоси като Гугъл и Microsoft, започнаха вълна от съкращения през последните няколко месеца, защото изместиха фокуса си към системи като ChatGPT на OpenAI и чатбота Gemini на Гугъл. Проучването на Adecco е едно от най-големите по въпроса за AI и следва проучването на Световния стопански конгрес от 2023 година, съгласно което 25% от фирмите чакат AI да докара до загуба на работни места, а 50% считат, че технологията ще сътвори нови позиции.
 Първият човек с чипа на Мъск се възвръща
Първият човек с чипа на Мъск се възвръща

Вече може да управлява курсора на мишката единствено със силата на мисълта
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР