Военният експерт, полковникът в оставка Андрей Кошкин, описва принципа на

...
Военният експерт, полковникът в оставка Андрей Кошкин, описва принципа на
Коментари Харесай

Какво представляват маскировачните дрехи невидимки на руските военни

Военният специалист, полковникът в оставка Андрей Кошкин, разказва правилото на деяние на така наречен " костюми невидимки ", употребявани към този момент от съветски военни, включително в зоната на военните дейности в Украйна. В диалог с Лента.ру той акцентира, че тази технология пази бойците от инфрачервено лъчение.

Наскоро беше обявено, че най-новите камуфлажни " невидими костюми " са избавили група съветски военни в Украйна при обстрел на бойци от украинската войска. При упомената обстановка, петима военнослужещи към три дни са останали в скривалище под обстрела на украински военни. Благодарение на " костюмите невидимки " военнослужещите са съумели да избягат от обсега на дроновете и да доближат до по-безопасно място.
 Концернът
Концернът " Калашников " стартира произвеждане на модифицирано " противоосколочно одеяло "

Какви са неговите качества?

По думите на Кошкин, въпросните " облекла невидимки " съставляват " покривало, което има съответните отразяващи свойства на тъканта, които не разрешават на дроновете да " виждат " обекта. Така при описаната обстановка на фронта, съветските военни благодарение на наметалата са съумели да заблудят операторите на дроновете и да се измъкнат от зоната им на порязяване ", споделя Кошкин, наблягайки, че въпросните " наметала " защищават точно от инфрачервено лъчение.

Полковникът в оставка разказва правилото на " екраниране ", който е в основата на новата технология. " Например дронът облъчва дадена зона, само че лъчите се отразяват от " наметалото " и не се реализира търсения резултат (откриване на обект), т.е. лъчите се разсейват освен това отразяване ", споделя събеседникът пред Лента.ру.
 Какво могат двата най-нови самолета на съветската бойна авиация
Какво могат двата най-нови самолета на съветската бойна авиация

Какви са бойните характерности на многоцелевия изтребител Су-57 и стратегическия бомбардировач ПАК-ДА

Първите съветски " невидими костюми " са се появили на фронтовата линия в Украйна в края на март. От фирмата-разработчик HiderX прибавят, че камуфлажният резултат на дрехата се дължи на потреблението на обработена структурирана тъкан.

" Наметалото " невидимка " дейно маскира индивида както на мрачно от устройства, работещи в инфрачервения диапазон, по този начин и на дневна светлина от стандартните средства за наблюдаване ", изясняват от компанията създала " невидимите " облекла.
 Новата съветска ракета
Новата свръхзвукова съветска ракета, която може да поразява атомни самолетоносачи

Как се прави насочването на тези ракети, какви цели и на какво разстояние поразяват
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР