Финландските власти обявиха, че ще увеличат мерките за сигурност по

...
Финландските власти обявиха, че ще увеличат мерките за сигурност по
Коментари Харесай

Финландия ще бори мигрантския натиск от Русия с нови мерки за сигурност

Финландските управляващи оповестиха, че ще усилят ограниченията за сигурност по затворената си граница с Русия в отговор на " миграционния напън от Русия ".  Новите ограничения ще включват увеличение на броя на граничните патрули, потреблението на повече дронове и електронни детектори и инсталирането на огради по избрани сектори от границата, оповестява " Украинска истина ".
Очаква се преди лятната почивка, финландският парламент да утвърди нови, по-строги законодателни разпореждания за сигурността на границата с Русия.

Планираното законодателство ще разреши на граничната работа на Финландия да наеме хиляди резервисти, които да патрулират на границата, засичайки телефонни сигнали от мигранти, които, в случай че бъдат открити, ще бъдат изпратени в центрове за задържане и по-късно - назад в Русия, без да се одобряват молбите им за леговище.

" Финландия не може просто да разреши отварянето на нов маршрут за мигранти към Европа. Като цяло това не е мигрантски маршрут, а обстановка, в която управляващите на друга страна оказват помощ или даже изтласкват мигрантите към финландската граница ", споделиха от Министърът на вътрешните работи на Финландия. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР