Летище София сключи договор за строителство на три временни и

...
Летище София сключи договор за строителство на три временни и
Коментари Харесай

Летище София ще строи нови открити паркинги


Летище София подписа контракт за строителство на три краткотрайни и един непрекъснат открити паркинги с „ Главболгарстрой “, оповестиха от пресцентъра на аеропорта.

Компанията е определена в конкурентна тръжна процедура с интернационално присъединяване, а цената на поръчката е малко над 5 млн. лв.. Избраният реализатор има строителен опит, като се чака да приключи паркингите за не повече от 247 дни след началото на строителството. Откритите паркинги ще са с потенциал от 100 до 500 места и част от тях ще покрият потребностите на пасажерите, до момента в който тече ремонт на покрития паркинг на Терминал 2, който е в неприятно положение от години. Паркингите би трябвало да дават отговор на всички модерни условия и да бъдат налични за хора с лимитирана пъргавина, прецизират от аерогарата.

 

„ Договорът за открития паркинг е стъпка в подобряването на инфраструктурата на летището, която всички чакат. Временните паркинги ще ни разрешат да запазим удобството на пасажерите, до момента в който ремонтираме покрития паркинг, който е в неприятно положение от години “, разяснява изпълнителният шеф на летището Хесус Кабайеро във връзка контракта за строителство.

В края на ноември от аеропорта оповестиха, че през идващите месеци следва основната осведомителна система на Летище София да бъде напълно заменена.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР