Летище Пловдив изпълнява по 18 полета на седмица. Аеропортът започна

...
Летище Пловдив изпълнява по 18 полета на седмица. Аеропортът започна
Коментари Харесай

Летище Пловдив с по 18 полета седмично


Летище " Пловдив " извършва по 18 полета на седмица. Аеропортът стартира новата 2023 година с изключение на с постоянните полети на самолетните компании " Райънеър " (Ryanair) и " Уизеър " (Wizzair) до и от Англия и Германия, само че и с чартъри на " Джет2 " (Jet2) от Белфаст и на " Сънекспрес " (SunExpress) и " Фрийбърд " (Freebird) до Анталия.

Това заяви ръководителят на Съвета на шефовете Дойчин Ангелов, написа Българска телеграфна агенция.

Туристическият отрасъл чака този зимен сезон да се приближи до равнищата на една от най-хубавите години за туризма в България - 2019 година, което е повода за осъществяването на две нови чартърни стратегии, означи Ангелов. По два полета седмично от Анталия и Измир до Пловдив се извършват от самолетната компания " Сънекспрес ".

Те ще продължат до началото на февруари. Другата стратегия от Белфаст, Северна Ирландия, планува по два полета седмично до 26 март.

В момента от летище Пловдив има общо 14 постоянни полета всяка седмица до двете лондонски летища Лутън и Станстед, до Дортмунд и Меминген в Германия, както и до Дъблин, напомни Ангелов.

В интервала от 1 април  до 30 ноември 2022 година на летище Пловдив са обслужени 149 192 пасажери, което е съвсем два пъти повече спрямо цялата предковидна 2019 година За постигането на тези резултати основна роля има Фондът за развиване на летище Пловдив - Южната врата на България. Той бе основан през 2010 година от осем общини - Асеновград, Хисаря, Пловдив, Родопи, Чепеларе, Куклен, Калояново и Раковски. От управлението на летището чакат присъединението на общините Смолян, Пазарджик и Велинград. Водят се диалози и с общините Карлово, Стара Загора и Кърджали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР