Летен грип натръшка десетки отпускари след завръщането им от морето,

...
Летен грип натръшка десетки отпускари след завръщането им от морето,
Коментари Харесай

Морски грип ни удря в корема в пика на отпуските

Летен грип натръшка десетки отпускари след завръщането им от морето, сигнализираха персонални лекари. Изключително доста са хората, които са с идентични признаци – висока температура, мощни болки в стомаха и повръщане, оповестява „ Телеграф “.

„ Сами кръстихме грипа морски, тъй като пациентите ни се разболяват незабавно след завръщане от летен отпуск от морето “, обясниха джипита. Най-голям е броят на дребните пациенти. Най-голям е броят на дребните пациенти, при които лекуването е по-продължително. При възрастните минава за 2-3 дни. Децата постоянно са дехидратират, а някои даже стигат до болница.

По данни на здравните инспекции през последните дни се следи двоен растеж на болните от ентероколити. В Кюстендил да вземем за пример при предходния регистриран интервал е имало единствено 11 болни, до момента в който единствено за няколко дни броя е достигнала 23. „ Много от болните към момента не са потърсили лекарска помощ, а са подхванали самолечение, което може да се окаже доста рисково “, обясниха медицински експерти.

Фармацевтите пък регистрират всеобщо търсене на лекарства за стомашно-чревни разстройства в аптеките.

„ Давам им лекарства, само че моят съвет е, в случай че не почувстват усъвършенстване в границите на ден-два, безусловно да посетят персоналния си доктор “, разяснява фармацевтка.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР